om at være sammen med en anden person – et notat

250820133884

“Dualitet”, 2007

Et notat med tanker om at være menneske og om at være sammen med den anden:

 

At være sammen med en anden person

Mennesker prøver at få styr på og kontrollere en situation, fordi de søger at finde tryghed og sikkerhed på den måde.

Mennesker ser ofte hinanden som en person, der består af den ydre fremtrædelsesform, krop, identitet og psyke.

Astrofysikerne peger på, at vi kun kan opfatte 5% af denne verden/universet med vore sanser og måleinstrumenter. Alligevel opfatter mange mennesker det, som de opfatter med sanserne, som den eneste virkelighed.

Når mennesker erkender, at de faktisk kun eller max. kan opfatte 5%, at de derfor hverken kan overskue eller styre en situation eller verden, og at det faktisk er sådan, at de hverken kan overskue eller styre noget ud fra opfattelsen af 5%, så kan de måske erkende at være med, at det også er sådan i samværet med en anden person.

Man kan ikke styre og kontrollere et andet menneske, som man styrer og kontrollerer en maskine. Ved en maskine f.eks. en bil kender man årsag og virkning, når man trykker på speederen, så accelerer bilens fart. Men ved at kende og bruge erogene zoner kan man ikke styre et andet menneske til at få den virkning, man ønsker. Seksualitet er noget for personer, det er ikke en funktion. En person har et valg, en person vælger, om han/hun vil gå ind i det seksuelle møde og være sammen med den anden person.

Seksualitet er ikke en gudsgiven kraft, som man er underlagt og styret af. Man kan ikke lægge ansvaret fra sig og sige, ”jeg kunne ikke gøre for det”, når man har begået overgreb på en anden person og har undladt det man bør, nemlig at respektere den anden persons rettigheder. Det er personen selv, der styrer og vælger sin handling, og det er derfor også personens ansvar, hvilken handling han/hun vælger at foretage over for en anden.

Når man er sammen, er man sammen som personer med alt, hvad det rummer, også alt det, som man ikke kan sanse og vide. Man er sammen i og med det, som er, og det er uoverskueligt og hverken til at styre, forudse eller kontrollere. Når man er sammen, flyder man med hinanden og med det, der er.

Når man mødes på kærlighedens niveau, så elsker man den anden og det, der er. Her er ansvaret og respekten for den anden en naturlig forudsætning i ens handling og væren.

At elske sin næste som sig selv er også at elske Gud. Ens næste er lig en selv, ens næste er en del af en selv, ligesom vi begge er en del af Gud. Derfor er kærlighed noget fælles og det samme.

Dette indlæg blev udgivet i Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.