økologi, mad og samvær

Weekenden stod i madens og samværets tegn.

Lørdag var der økologisk høstmarked på  Bryghuset i Nordby. Øens økologiske avlere og producenter var samlet til et mindre høstmarked. Det meste var repræsenteret: Grønsager, ost, honning, mel og creme.

Dortea kom til formiddagskaffe, og sammen tog vi til Nordby for at kigge på det økologiske høstmarked. Det var beskedent, men der var da en del mennesker, hvoraf de fleste spiste Bryghusets frokost. Der var for meget gris på deres frokostplatte til vores smag, så Dortea og jeg blev enige om at spise improviseret frokost hjemme hos mig i stedet.

Men jeg fik som planlagt købt grønsager: Hokaido, kartofler og porrer til hokaidosuppe til madklubben søndag aften. Vi fik også snakket med producenterne og aftalt en økologisk rundtur på torsdag, hvor vi skal købe kyllinger og bestille lam til fryseren og besøge øens eneste producent af økologisk smør og ost.

310820133907310820133905310820133906

Det økologiske høstmarked havde en stærk konkurrent på denne dag nemlig årets store begivenhed på Samsø, Råvarefestivalen, hvor alle Samsøs råvarer og produkter bliver præsenteret over et to dages marked. Det plejer at være en meget farverig og flot præsentation af, hvad Samsø kan byde på, hvilket overvejende er konventionelt produceret, men i år var den nystartede forening Økologisk Samsø også med og præsenterede øens økologiske råvarer og produkter.

Denne forening, som jeg har været medlem af fra starten og fortalt om tidligere, arbejder intenst på at få mere økologi på Samsø. De arbejder blandt andet på at få etableret en fond, der kan købe gårde op og få unge økologer udefra til at drive dem. I torsdags var miljøminister Ida Auken på besøg på øen, og foreningen havde fået arrangeret et møde med hende, som første punkt på et tætpakket program, hvor de fik lejlighed til at fortælle hende om foreningens formål og arbejde.

Søndag var afslapningsdag og forberedelse af min vegetariske madklubs besøg om aftenen.

Jeg fik lavet mit livs første og rigtig gode hokaidosuppe, og det lykkedes at få arrangeret et langt bord i mit lille køkken, hvor der kunne sidde 9 mennesker omkring.

010920133910

Som altid blev det en lækker, rigelig og varieret vegetarisk buffet og hyggeligt samvær.

Denne aften var der 3 gæster med hvoraf de to var udlændinge, så snakken gik på både dansk og engelsk. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, Samsø. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.