tanken er forbindelsen til sindets grund af stille væren … notat fra stilheden

Igen har jeg været i gang med at skrive mig ind i fordybelsens stille rum og tage imod notater fra stilheden …

 

Tanken er forbindelsen til sindets grund af stille væren

Lad ordene strømme ned på papiret, ucensureret og frit.

Lad dem komme ind i et åbent sind, frem i bevidstheden og videre ned på papiret, ord for ord, sætning for sætning.

Lad tankerne stilne og åbne for frirummet til det, som ikke tidligere bevidst er tænkt.

Tanken er forbindelsen til sindets grund af stille væren.

Du tror måske, at tanker er toldfrie og uden reel betydning for din ydre handling og forståelse. Men sådan er det ikke. De tanker, du tænker og lader optage din opmærksomhed og bevidsthed, fortæller dig, hvad du tror på og tror om dig selv.

Hvis du hele tiden tænker, at du ikke kan klare det ene eller det andet, at du ikke har kræfter eller tid til det, så vil du opleve det sådan. Så vil du opleve, at alting går op ad bakke og trætter dig.

Du bestemmer, hvordan du vil se dig selv. Du styrer din selvforståelse og selvopfattelse med dine tanker. Du tror måske, at det er omvendt. Du tror måske, at du er prisgivet nogle omstændigheder og underlagt din krop og dens evner og funktioner.

Det, du fokuserer på, giver du næring, og det oplever du som realitet.

Det er op til dig, hvordan du vil se og forstå dig selv. Du har et valg! Er det ikke en lettelse at vide, at du ikke er offer for noget, ikke er underkastet noget eller prisgivet noget?

Men det kræver villighed at slippe forestillingen om lidenhed og om at være offer for tilværelsen, for tilfældigheder eller for skæbnen, alt efter hvad du har givet din tro.

Vælg glæden og giv den din tro, din opmærksomhed og dit fokus. Der er glæde at finde alle vegne i nuet.

Giv slip på tanker om fortiden, den eksisterer ikke, der er kun nu, og et ændret syn i nutiden vil give en fremtid, der er anderledes end fortiden.

Vent ikke på, at andre skal give dig det, du oplever at mangle. Giv det i stedet til andre, giv det til dig selv, og du vil opleve, at du allerede har det.

Intet andet menneske kan give dig det, som du oplever at mangle, for mangel er en indre tilstand, som kun kan ændres ved at ændre sine tanker om det. Problem og løsning befinder sig samme sted, inde i dig.

Det, du ser og oplever uden for dig selv, er et spejlbillede af din indre tilstand. Når du vælger at tænke anderledes om dig selv og andre, vil du ændre din indre tilstand og se og opleve det uden for dig selv på en anden måde.

Når vi finder fred, glæde og kærlighed inde i os selv, vil vi se på os selv, på andre og på verden med fredens og kærlighedens mildhed og forståelse.

Vil du leve et liv i fred, glæde og kærlighed, må du vælge det og fokusere på det.

Vil du leve et liv i fred, glæde og kærlighed, må du holde op med at dømme, ikke fordi du ikke må, men fordi du ikke kan. Du har ikke overblikket til at vide, hvad noget betyder. Men du kan vælge at tro på og se efter kærligheden og se på alt med kærlighedens tilgivende og forstående øjne.

DSCN5332

 

Dette indlæg blev udgivet i Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.