keramik, første færdige resultat

I aftes gennemgik vores underviser Rie Toft det færdige resultat af de to holds første færdigbrændte produkter. Det var meget lærerigt at se, hvordan forskellige lertyper arbejdede sammen med forskellig glasurfarver. En del blev skuffede, fordi det færdige resultat viste sig at være blevet meget anderledes end forventet. Nogle fejl havde givet interessante effekter som måske var mere spændende end det forventede. Og andre ting var stort set som ønsket og forventet.

Mine 3 keramikprodukter lavet med pladeteknik i sort ler var næsten som ønsket. Jeg havde valgt at lade den sorte ler komme til udtryk mat og lidt rå, som den er i sig selv. Og jeg er vældig godt tilfreds med resultatet.

Det sorte ler fremstår mere grå på billederne her, end det egentlig er.


Et firkantet fad har fået rød blank glasur i midten for at skabe fuld kontrast til det rå, sorte ler. Farven blev mere rød end forventet efter den glasurprøve, jeg havde kigget på. Men jeg kan godt lide det udtryk glasuren har fået efter brænding.


Et andet firkantet fad har fået rullet kattegrus ind i leret, og det giver en sjov virkning af farve og huller i den sorte flade.


Endelig er der æsken med låg, hvor jeg tænkte, at det sorte rustikke ler skulle have kontrast med et håndtag af kobber, som jeg har givet det her i dag. Resultatet er, som jeg har ønsket det.


Dette indlæg blev udgivet i I det kreative værksted, Keramik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.