weekenden går på hæld

Torsdag aften hentede jeg min datter ved den sidste færge fra Jylland kl. 23. Vi havde for længe siden aftalt, at nu var det blevet tid til at ses og ses her på øen.

Det blev en forlænget weekend med tøsesamvær, rundtur på øen, spise ude og samtaler, inden hun tog færgen igen her til formiddag for at vende hjem til sit liv på fastlandet.


Fredagen blev brugt på en lang gåtur i skoven og ved havet med Tilda og en tur til Nordby og de nye butikker, der er åbnet siden sidst datteren var her. Nordby Storcenter som indehaveren af Tante Tut Café meget humoristisk kalder den gamle købmandsgård, der er blevet til 2 butikker og 1 café. Om aftenen spiste vi lækker middag med prima udsigt over havet og havnen på Restaurant Perlen i Sælvig.

Lørdag gik turen sydpå til Ballen, hvor vi købte tøj i “Det gode Skår” og spiste frokost på havnekanten ved Røgeriet, hvor vi også havde fornøjelsen af “Sondrup Kunsthal”, et mobilt mini udstillingsrum placeret på havnen.


På vejen til Ballen købte vi ind hos nogle af øens økologiske landmænd. Friske sprøde grønne asparges hos Hans Christian og nye kartofter hos Yduns Have. Og vi besøgte Samsøs økologiske frilandsgrise, som fik lidt hjælp af datteren, der er en stor dyreven, til at få fat i de hvide asparges, der havde forputtet sig nede under den elektriske tråd. Grisene bliver blandt andet fodret med restegrøntsager fra de økologiske jordbrug i nærheden.


Samsøs befolkningstal har været flerdoblet i St. Bededagsferien. Turisterne havde indtaget øen og sommerhusene og både Nordby og Ballen myldrede med glade gæster, men her søndag eftermiddag er de fleste taget hjem til deres hverdag, og der igen faldet ro på øen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Samsø. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.