artjournal og tanker tilbage

Indimellem praktiske gøremål er jeg i gang med at forberede den artjournal, som jeg vil lege og arbejde med denne sommer. Dette kreative arbejde har fået mig til at tænke tilbage på, hvordan jeg har arbejdet med kombinationen af ord og billeder.

Allerede i 1980’erne eksperimenterede jeg med en kreativ dagbog, der udover notater blev fyldt med collager, tegninger og udklip. På det tidspunkt havde jeg hverken hørt om artist’s books eller art journaling, selvom det faktisk var noget i den retning, jeg praktiserede.

I 2000 begyndte jeg at lave mixed mediabøger ved siden af mine daglige morgensider og dagbogsnotater i min notesbog.

Jeg skrev digtsamlinger, som jeg kombinerede med collager og samlede til bøger. Og efterhånden blev selve bogens form og indbinding en del af værkets udtryk og helhed og ikke bare en samling og indramning af nogle bogsider.

I 2003 lavede jeg den første store mixed mediabog fyldt med tekster, collager og billeder. “Torneroses billedbog”. En fri, legende og kreativ form som jeg stadig arbejder med, nu dog kun med mine egne tekster og fotos og kun sjældent med collager af udklip.


Det er sjovt for mig at tænke på, at jeg har eksperimenteret med en kunstgenre i årtier uden at vide, at det faktisk var en kunstform, som også andre arbejdede med.

Dette indlæg blev udgivet i I det kreative værksted, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.