hverdagsliv med hund og kat

Livet med hund og kat er efterhånden blevet helt uproblematisk og harmonisk. Katten Sif er faldet helt til ro i tillid til, at hunden Tilda respekterer hendes markeringer og grænser. Og Tilda har forstået, at en kat ikke leger som en hund, i hvert fald ikke katten Sif. Men indimellem prøver hun alligevel forgæves at opfordre til lidt leg.

Sif kom ind i mit liv som en tilløbende hjemløs Samsøkat og har nu i mange år været en kat med to hjem. Et hos vennen i skoven i Nordsjælland og et her hos mig på Samsø. Og det trives hun tydeligvis med. Når hun kommer i transportkassen og ud i en bil, ved hun, at turen går til det andet hjem. Og straks hun træder ud af kassen, er hun helt på plads, men skal selvfølgelig på en rundtur og snuse alting igennem og tage det i besiddelse igen.


For tiden er Sif her hos Tilda og mig. Det har hun været i nogle uger nu, og hun skal være her nytåret over.


Hver morgen, når jeg begynder min dag med en stille indadvendt stund i læsekrogen i skriverummet ovenpå, kommer Sif og lægger sig på min højre side og Tilda på min venstre. Sådan ligger de også ofte, når jeg senere igen sidder i læsekrogen, nu med formiddagskaffen og “Et kursus i mirakler” i skødet. Om aftenen ligger Sif på sofaryggen bag min nakke, mens Tilda ligger ved siden af mig, når jeg sidder og læser eller ser film i stuen. De vil begge gerne være i min nærhed og har derfor accepteret hinandens tilstedeværelse tæt på. Det er meget hyggeligt.

I aften ankommer vennen fra skoven, der kommer for at tilbringe julen og nytåret her. Han bliver altid modtaget med højlydt begejstret gensynsglæde af Tilda, og hun holder sig i hans nærhed meget af tiden, når vi er sammen alle fire. Men der er ingen tvivl om, at jeg er Tildas menneske nr. 1, for hvis jeg tager afsted nogle timer, og hun bliver hjemme hos vennen, så ligger hun i nærheden af hoveddøren og venter på, at jeg kommer hjem igen.


Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.