en tirsdag i marts

I dag er det blevet tid til at skifte gear fra samvær og udadvendthed til alenehed, indadvendthed og fordybelse.

Sif og vennen i skoven har taget afsked og er på vej til færgen for at tage tilbage til skoven i Nordsjælland.

Tilliden og kendskabet mellem hund og kat udvikler sig fortsat, og den sidste lange periode sammen her i huset ved havet har været karakteriseret ved udtalt fredfyldthed. Sif, som suverænt bestemmer afstanden og nærheden mellem dem, har mange gange bevæget sig helt tæt forbi Tilda, så de rører hinanden, og Tilda har fået lejlighed til at snuse til katten, hvad hun meget gerne vil. Sif har endda for første gang hilst på Tilda ved at stoppe op og snuse til hendes næse og mund på kattemaner.

Da Sif lidt i god tid blev sat i transportkassen, holdt Tilda hende ved selskab ved at ligge lige ved siden af kassen på gulvet. Vi er venner, synes hun at sige.


Dagen begyndte som sædvanligt med min favoritmorgenmad, blandet frisk frugt med skyr , mandler og hjemmelavet müsli. I dag tilsat friskpresset saft af en blodappelsin, så frugtskålen blev en særlig farvestrålende palet af frugt.


I formiddag har jeg endnu en gang rettet de sidst skrevne tekster til den kommende bog igennem. Nu er manuskriptet så færdigt, som det kan blive med sine 357 sider, medmindre der dukker ny inspiration op, og jeg har leget lidt med forskellige udkast til forside til bogen. Næste skridt er, at der skal printes et prøvetryk ud, så jeg kan se, hvordan den nuværende opsætning virker, når man bladrer bogen igennem. Og dernæst vil jeg gerne have nogen til at være prøvelæser for mig for at finde ud af, hvordan det opleves at læse tekstsamlingen.


Inspireret af mit igangværende tegne-malekursus “The essence of still life” er jeg i gang med at male et lærred, hvor jeg prøver nogle af kursets teknikker af parallelt med kursets lektioner. For hver lektion i kurset kommer noget nyt til på lærredet. Faktisk begyndte jeg på motivet inspireret af forhåndsbeskrivelsen af indholdet, før kurset begyndte.


Nu er det blevet tid til at stille om til min egen dagsrytme efter 10 dages fælles rytme. Det betyder, at jeg læner mig ind i den indre og ydre stilhed, som alenehedens fryd og fylde indeholder, og vender fokus helt mod mit eget arbejde.

I morgen er det inspirationsdag i min kreative arbejdsuge, og endnu har jeg ikke fundet ud af, hvor jeg skal tage hen og efter hvad. Måske kommer inspiration og idéer til det først i morgen, når jeg har fået skiftet til det indadvendte gear.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, I det kreative værksted, I skriveværkstedet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.