sommer og besøg i skoven

I dag viser termometret 27 graders varme i skyggen her i skoven. Og varmen står nærmest stille mellem træerne og forstærkes af den reflekterende sandbund under skoven.

I disse dage har vi besøg fra Samsø af en herlig ung mand. Dagene går med mange og lange samtaler om livet, livsforståelse og filosofi. Mellem samtalerne har vennen i skoven og den unge mand gang i træfældningens kunst. De dyrker samtalen, samarbejdet og problemløsning i fællesskab i forhold til at få lagt et 24 meter højt grantræ ned uden at smadre det lille drivhus og det blomstrende æbletræ.


Og mens de to mænd langsomt og eftertænksomt over flere dage arbejder sig frem til at kunne fælde træet på sikker vis, pusler jeg med mit kreative arbejde. Lige nu mens jeg skriver, kan jeg høre motorsaven i gang med at save sig ind i træet til den endelige fældning.

I går eftermiddag, da varmen var aftaget lidt, cyklede vi alle tre med Tilda i cykelkurven gennem Tisvilde Hegn ud til troldeskoven, hvor vi parkerede cyklerne og fortsatte til fods ud til havet. Og efter en meget varm gåtur langs havet kørte de to mænd forbi købmanden på hjemvejen og købte ind til aftensmad, mens Tilda og jeg cyklede direkte hjem.

Og om aftenen fremtryllede den unge mand på kreativ vis det dejligste aftenmåltid, som vi nød sammen på terrassen med udsigt til skoven, mens samtalen fortsatte. Da solen gik ned, var vi alle trætte efter endnu en intens og fyldt dag.

 

 

I dag er der spændt stålwire og tov fra træet til to andre træer for at styre, hvor træet skal falde.

***

Så faldt det træet, og til de to mænds glæde faldt det næsten på centimeter, hvor det var planen. Kun blev nogle grene på æbletræet knækket af træets grene.

Flot klaret drenge!


Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.