statustanker i skriveværkstedet

De mange timers skrivearbejde i går resulterede i, at alle håndskrevne sider nu er renskrevet og lagt ind i det igangværende manuskript. Og ved fyraften viste kladden sig at rumme 101 sider. 

Overraskende mange, når nu jeg har det med at opleve, at jeg skriver alt for lidt og alt for sjældent! Måske er det ved at være på tide at give slip på den selvkritiske forestilling og bare skrive, når jeg skriver.

Jeg skriver stadig tekster helt ud i det blå i betydningen, at bogen ikke har fundet sin endelige form, indhold og opbygning endnu. Og jeg oplever stadig, at jeg er i gang med at skrive mig ind i dette nye skriveprojekts univers og budskab.

I den ene af projektets notesbøger er masser af notater med idéer til at inspirere andre til at skrive. De ligger der som en idébank, som måske på et tidspunkt vil finde en plads i bogen. Eller måske kommer de slet ikke til at passe ind og skal bare smides ud.

Jeg følger den vej, som skriveprojektet og inspirationen leder mig ad uden at vide, hvor det er på vej hen, eller hvad det vil blive til, og om det overhovedet vil blive til andet end skriveri til glæde for mig selv.

Når man, som jeg træder tilbage og lader sig lede, så er det eneste jeg kan gøre at lytte og gøre det, som jeg bliver vist og inspireret til, jeg skal gøre.

Så jeg skriver tekster ud i det blå og lægger dem ind i en rækkefølge i manuskriptet, som senere kan vise sig at skulle være en helt andet. Og måske vil det også vise sig, at nogle tekster skal ændres, og andre tekster slet ikke skal med.

Det er fint med mig, jeg glæder mig bare over at skrive og over friheden ved at lade mig lede i denne kreative proces. For jeg kan mærke, at det er en del af min vej, og at jeg er præcis, hvor jeg skal være. Samtidig er det en vældig god øvelse i ikke at dømme eller at tro, at jeg har overblikket til at vide noget som helst  om, hvad meningen er med noget i denne verden.

Dette indlæg blev udgivet i I skriveværkstedet, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.