overvejelser om en bog

Hvis du jævnlig kommer forbi min blog, har du måske læst, at jeg i flere måneder har været i gang med overvejelser om, hvad der skal ske med mit manuskript “Rejsen tilbage. Inspiration på en indre rejse”, som titlen lige nu ser ud til at være endt som.

Allerede da bunken af tekster blev samlet til et manuskript til en bog for nogle måneder siden, kunne jeg mærke, at jeg ikke har noget ønske om eller et indre kald om at stå frem i verden som forfatter til en bog. Og jeg har heller ikke fået inspiration til eller har noget ønske om at sende manuskriptet til et forlag i et forsøg på at få bogen udgivet. Både fordi de fleste forlag vil have indflydelse på indholdet, og fordi de har nogle forventninger til, hvad man som forfatter skal levere af synlighed og pr for en udgivelse.

Som tiden er gået, og overvejelserne har simret i mig, er det blevet mere og mere klart, at jeg dybest set bare har lyst til at dele og forære bogen væk til eventuelle læsere.

På en måde er jeg færdig med bogen. Skriveprocessen er tilendebragt, og jeg er gået videre. Men jeg har stadig manuskriptet liggende på min computer og skal forholde mig til, hvad der skal ske med det.

Og nu kan jeg mærke, at løsningen er ved at blive klar i min bevidsthed.

At skrive er en del af min vej i livet, men det er ikke min levevej.

Primært skriver jeg og laver kunst for min egen fornøjelse, og det er en glæde for mig at dele resultatet med andre, der har lyst til at læse og kigge efter deres eget frie valg.

For mig er der en stor frihed i ikke at have penge og økonomi blandet ind i mit kreative arbejde og i min måde at dele det med andre. Uanset om jeg laver udstillinger eller som nu har en bog på vej.

Og alt dette tilsammen peger på løsningen, som er at trykke og håndindbinde nogle få eksemplarer af bogen til brug for udlån og at sende bogen til interesserede som e-bog. Måske dukker flere muligheder op. På denne måde kan jeg forære bogens indhold væk og fortsætte med at leve mit stille liv med tid og rum til fordybelse uden at skulle stå frem i verden. Sammen med løsningen er også kommet en vision af, at lanceringen skal ske en gang til efteråret.

Ligesom med bloggens læsere så vil bogens læsere finde vej til den. Om det er en eller flere, skal jeg ikke bekymre mig om.

Jeg er fri. Og læserne er frie.

Må også du være fri og have en let gang på jorden.

Dette indlæg blev udgivet i I skriveværkstedet, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.