tanker fra en lænestol i skyggen

Jeg har fået det liv, jeg drømte om i årtier. Et liv med al min tid til rådighed til at skrive og lave kunst i. Et liv i et hus ved havet med naturen lige i nærheden.

Og denne sommer er sat fri til at nyde livet, sommeren, kreativiteten, fællesskab, samvær og kulturelle oplevelser på Samsø.

Her på dette sted, i dette hus og i det liv, jeg er givet her, er alle mine drømme og ønsker blevet opfyldt.

Og lige nu er jeg sat i stå i skyggen, hvilket giver anledning til at vende indad og endnu en gang at kigge ned i dybden for at finde årsagen og hive ubevidste, destruktive tanker op i bevidstheden, så lyset kan ophæve dem som dug, der forsvinder for solen.

Jeg ved, at alle forhindringer af fysisk og psykisk art har sin årsag i ubevidste forestillinger om mig selv, som er gemt væk på bunden af sindet og ude af bevidstheden.

En tanke dukker op til overfladen som en boble af ilt fra bunden af havet. Den bryder på overfladen af bevidstheden og åbner for sit indhold.

Nå, det er det, der fremkalder symptomerne i hoved og sanseapparat og forhindrer mig i at gøre det, som giver mig glæde, tænker jeg, da jeg bliver bevidst om den bortgemte vrangforestilling fra dybet af sindet. Noget i mig mener ikke, at jeg har lov til og er værdig til at have dette frie liv fyldt med kreativitet og glæde, og den underliggende forestilling, der har forbindelse til menneskehedens kollektive ubevidste og uerkendte forestilling om skyld, har ligget ubevidst i mit sind og har styret meget af mit liv,  symptomer i og hændelser med min krop og nogle af mine handlinger. 

Det giver fuldstændig mening, at det er en sådan fejltanke, der  i denne tid fremkalder symptomer i kroppen, der forhindrer mig i at leve og gøre lige præcist det, som meningen var med at give mig selv en helt fri sommer på Samsø.

Med lyset og bevidstheden om vrangforestillingen begynder symptomerne at lette, fordi jeg tager magten tilbage fra den og sætter mig selv fri.

Når der er noget, der forstyrrer min fred og glæde, uanset om det er af fysisk og psykisk art, så må jeg have modet til at finde årsagen, der altid gemmer sig i mit indre. Mange års erfaring med dette indre arbejde har vist mig, at frygten for, hvad der gemmer sig, er som en lukket, låst og uigennemtrængelig dør, indtil jeg finder villigheden og modet til at lade det komme op og frem i bevidstheden. Og det viser sig altid, at det giver en enorm lettelse og befrielse at kigge på det, som har været gemt væk så længe, og at der derfor ikke var noget at frygt.

 

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.