dette er mit liv

Denne søndag morgen vågner jeg i en tilstand af dyb taknemmelighed og glæde.

Taknemmelighed og glæde over mit liv, sådan som det er. Over alt det det rummer, og alle de muligheder det giver mig.

Inden jeg står op, vælger jeg hvilken dag, jeg ønsker mig, og hvilket fokus jeg vil have denne dag. Og da jeg sætter mig ved skrivebordet med udsigt til mosen for at skrive mine morgensider, trækker jeg tilstanden sammen om mig som en kappe, der fylder hele verden ud. Jeg skriver mine tre håndskrevne morgensider med fyldepen og blåt blæk på det hvide glittede papir i notesbogen, sider der bliver fyldt med tanker om alt det, jeg har at glæde mig over i mit liv.


Livet i huset ved havet på den smukke ø Samsø, der giver mig de optimale rammer for det liv, jeg elsker at leve. Og alle de muligheder denne ø giver mig både på øen, og som det smørhul øen er midt i landet med færgeforbindelse til øst og vest med uendelig mange muligheder, som denne verden tilbyder for en som mig, der er optaget af kunst, litteratur, kultur og natur.


Og livet i skoven i Nordsjælland hvor jeg har et lille hus til rådighed til at udfolde mig i. Et sted der også rummer uendelig mange muligheder for inspiration, kulturelle oplevelser og samvær.


 

Mit liv er et liv med nære og givende relationer i en vekslen mellem samvær og  perioder af fordybelse i alenehed.

Igen og igen bliver jeg forundret over at se og erkende, at jeg faktisk og helt konkret er blevet ledt til vejen brolagt med glæde og til det liv, jeg drømte om i så mange år, men ikke troede kunne blive til levet virkelighed.

Og jeg indser igen, hvorfor jeg ikke længere har trang til at rejse ud for at se andre steder i verden. Det er jo fordi, jeg allerede er, hvor jeg ønsker at være. Og i det liv, der er mit, har jeg mulighed for og frihed til alt det, som for mig giver mening og glæde. Jeg kan dyrke samværet, fællesskabet og aleneheden. Jeg kan dyrke spiritualiteten, kunsten, litteraturen, musikken, kulturen, filosofien, naturen. Jeg kan rejse eller blive hjemme. Jeg har al min tid til rådighed til det, som jeg holder af og som giver mig glæde.

Dette er mit liv! Et liv i frihed, kreativitet og glæde. Et liv med fællesskab og kærlighed, fordybelse og fortrolighed. Det har det hele!

Dette er den lykkelige drøm, som “Et kursus i mirakler” taler om og underviser i, at tilgivelse af verden og frisættelse af den fører til. Det er den lykkelige drøm, der er givet mig i stedet for de smertefulde drømme, jeg lavede for mig selv tidligere. Det er en drøm, fordi jeg stadig oplever at være i denne verden af adskillelse, men den lykkelige drøm hjælper mig i min opvågning på vejen tilbage til fuld bevidsthed om den sande virkelighed som er enheden med hinanden, med alt, med Gud.

Her får du en tekst om min årtier lange drøm om  et liv ved havet og i skoven fra min bog “Rejsen tilbage. Om inspiration på en indre rejse”

Havet og skoven

En gang drømte jeg om et andet liv.

Jeg drømte om tid og rum til fokuseret fordybelse og kunstnerisk arbejde.

Jeg drømte om at bo og leve i nærheden af havet med daglig mulighed for den fordybelse og rum for indsigt som vandreture langs havet kan give.

Jeg drømte om at skabe ro og rum omkring mig til et sådant liv.

Også skoven drømte jeg om.

Jeg drømte om et hus midt i skovens blide styrke, omgivet af vældige, gamle træer, der strakte sig mod himlen og stod som vogtere omkring mig i ensomheden. Jeg tænkte, at det ville være et stort privilegium at have et hus i skoven til rådighed en gang imellem året rundt.

Bønnen om at blive ledt til vejen brolagt med glæde åbnede for, at drømmen kunne blive til fysisk realitet. Store og gennemgribende forandringer skulle til. Meget skulle ryddes af vejen og ændres. Det ikke værdifulde skulle renses væk for at skabe rum til det værdifulde.

Et hus ved havet og et hus i skoven er kun rammer og ikke værdifuldt i sig selv. Det værdifulde er indholdet, som disse rammer åbner for. Det er fordybelsen og rejsen indad mod sandheden, der er det værdifulde.

Flere år tog denne forandringsproces.

Først landede jeg på min ø og i huset ved havet. Og flere år efter åbnede skoven sig og tilbød et hus at være i også.

Hvad var det for en drøm, jeg bar på i årtier?

Var det en drøm, en bøn eller var det en forudanelse?

Opfattede jeg det som en drøm, en dagdrøm om et andet liv, fordi jeg ikke troede, det på nogen mulig måde kunne blive til fysisk virkelighed, fordi det var så totalt anderledes end det liv, jeg levede den gang?

Da jeg bad den dybe bøn om at blive ledt til vejen brolagt med glæde, vidste jeg ikke, hvad det ville sige, eller hvad det konkret kunne være. Kun glæde som det fundamentale i mit liv var, hvad jeg valgte og bad om. Og jeg forbandt det på ingen måde med min drøm.

Når jeg nu ser tilbage, herfra hvor jeg bor og lever i huset ved havet og har huset i skoven til min rådighed, så kan jeg se, at jeg blev ledt til vejen brolagt med glæde, og at den vej rummer opfyldelsen af min drøm.

Det helt anderledes liv i både rammer og indhold er det liv, jeg lever nu og har levet nogle år.

Jeg er nået frem til vejen brolagt med glæde. Jeg er nået frem til et liv i spirituel og kreativ fordybelse.

Jeg har al min tid til rådighed til rejsen indad og til at skrive og arbejde kunstnerisk undervejs i processen.

Og det har jeg rum til både i huset ved havet og i huset i skoven.

 

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, Samsø, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.