et øjebliksbillede 4 af 7 … velkommen hverdag og alenehed

 

Et øjebliksbillede, 4 af 7

Tanker ved tilbagevenden til aleneheden og fordybelsen

Velkommen hverdag! Velkommen alenehed!

Midt i alle sommerferiens og samværets mange fornøjelser og glæder har jeg set frem til at vende tilbage hertil. Og jeg er landet i aleneheden igen i fuldkommen fred og lyksalighed.

Og her fra denne tilstand ser jeg tilbage på det, som jeg i størsteparten af mit liv troede, ville bringe lykke ind i mit liv. Et kærlighedsforhold, en mand, et samliv, et fællesskab. Og selvom jeg levede med alt det i mit liv i over 30 år af mit liv, så bragte det ikke lykken ind i mit liv som andet end kortvarige glimt.

Denne dag ser jeg tilbage på alle de år, hvor jeg uanset alt holdt fast i troen på, at lykken skulle komme til mig via et andet menneske. Jeg ser på min tro på, at jeg vidste, hvor lykken lå, og derfor også hvad der var det bedste for mig.

Min dybe bøn om at blive ledt til vejen brolagt med glæde førte mig ud på en livsforandrende vej, hvor jeg måtte give slip på stort set alt, hvad jeg havde troet, jeg havde brug for og var knyttet til. Alt det ydre og materielle, al ydre status, nære relationer og alt det, som havde med forpligtelser at gøre over for andre forsvandt ud af mit liv. Tilbage var mine kreative evner og tid og rum til at udfolde dem. Og i denne årelange proces blev jeg ført til den optimale ramme for et liv for mig i glæde. Jeg blev ført til huset ved havet og fred og ro og rum til alt det, som giver mig glæde.

Længe holdt jeg fast i min overbevisning om, at lykken skulle komme gennem et andet menneske. Da jeg endelig gav slip på den forestilling, kom lykken brusende ind i mit sind og ind i mit liv. Da jeg holdt op med at søge, opdagede jeg, at jeg allerede havde, hvad jeg søgte efter. Lykken blev og er en indre tilstand, der bærer mig i mit liv.

Helt modsat af, hvad jeg havde troet hele livet, er det i aleneheden, lykken er for mig. I fordybelsen, stilheden, indadvendtheden og det kreative arbejde.

Her i huset ved havet, tæt på naturen, i et liv i fordybelse, fokus og nærvær ligger lykken for mig.

Da jeg endelig holdt op med at gå i vejen og tro, at jeg selv vidste bedst, så viste det sig, at jeg allerede var blevet givet det, som jeg havde søgt efter hele livet.

Dette indlæg blev udgivet i I skriveværkstedet, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.