et øjebliksbillede 5 af 7 og tørketanker om lyng

Tørketanker om lyng

Vi går tur ved havet, hunden og jeg.

Det er først på aftenen, hvor temperaturen er faldet lidt, og solen snart begynder at sænke sin bane over himlen.

Vi går ad stien gennem hedestrækningen langs Mårup Østerstrand. Det er en af de første dage i august, og bortset fra nåletræerne er næsten alt omkring os er gult, vissent og afsvedet.

Lyngen er lilla, sang Lis Sørensen på Brundby Rockhotel den anden aften.

På denne tid af året plejer hele denne strækning at være farvet lilla af blomstrende lyng, men ikke i år. Tørken er gået hårdt ud over lyngen, der ser helt vissen og afsvedet ud.

Hunden løber foran mig og snuser til de tørre grene, og jeg tænker på, om lyngen kan overleve denne flere måneder lange, voldsomme tørke, når de står med rødderne i sand, hvor al fugt er forsvundet.

Mens jeg går her og ser tørkens ødelæggende virkning på lyngen, ser jeg for mit indre blik, hvordan her plejer at se ud på denne tid.

Vi drejer ind ad en smal sti kantet med kravlende hybenbuske med næsten modne bær, der fører ud til stranden. Her går vi langs vandet hjemad mellem badende og legende turister. Noget er alligevel, som det plejer på denne tid. Turisterne! Blot er der flere af dem, forekommer det mig. Det er som om antallet stiger for hvert eneste år. Forståeligt, jeg synes også Samsø er noget af det dejligste.

Hjemme igen går jeg ind i mit billedarkiv på computeren og finder et af mine mange billede af blomstrende lyng på Mårup Østerstrand. Jeg vælger et fra en augustdag for et par år siden.

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i I skriveværkstedet, Inspiration og praksis, Samsø, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.