en uges kunstturné

Den seneste uge stod overvejende i kunstens tegn.

Hjemrejsen til Samsø nærmer sig i slutningen af denne uge, så det var med at nå at få nogle flere af de ønskede kulturelle oplevelser med i baggagen først.

Tirsdag tog jeg på inspirationstur til Gjethuset, hvor der var åbnet en ny udstilling: FROM MY SECRET CONTAINER med værker af Flemming Stensballe, en for mig ukendt kunstner, der som titlen fortæller arbejder med skrot og genbrugsmaterialer i sine collager, malerier og skulpturer. Det gav mig lyst til både at arbejde med collager og skulptur igen.

Efter udstillingen sad jeg og skrev i caféen.

Onsdag tog vennen i skoven og jeg til Louisiana for at se den nye og meget omtalte udstilling: “MÅNEN – fra den indre verden til det ydre rum”. Som så ofte myldrede det med besøgende, og til denne specifikke udstilling var der usædvanligt mange mænd og unge blandt de besøgende ligesom der var en hel del grupper med undervisere eller omvisere. Det betød, at det kunne være lidt vanskeligt at få ro og rum nok til at komme til at fordybe sig og se værkerne.

I kunstmuseets egen omtaler skriver de om udstillingen: “Fra maleri til virtual reality, overtro til videnskab, myter til missioner, fantasier til rumkolonier. Tag med Louisiana på en rejse til Månen – ud i rummet og ind i os selv.”

En udstilling, der var fin nok at se, men som for mig ikke rummede særlig meget interessant eller inspirerende, hvilket jeg havde forudset i forvejen.  Til gengæld nød jeg de meget smukke omgivelser i den skønneste efterårsdragt.

Søndag gik turen til Statens Museum for Kunst til en udstilling af den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo.

Museet skriver i sin omtale af udstillingen: “Danh Vo udfolder i udstillingen Danh Vo –Take My Breath Away om temaer som migration, globalisering og begær.

I sin kunst arbejder Vo med allerede eksisterende materialer som fx en klassisk marmorskulptur, et fancy ur, et udtjent køleskab, personlige breve og historiske fotografier, som han sammensætter til nye værker med nye betydninger.”

 

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, Inspiration og praksis, Kunst, Rejseliv. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.