velkommen december

Der er meget stille for tiden her hos mig … både på bloggen, i mit liv og i mit sind.

Det er som om alting holder pause og venter på, at noget, som jeg ikke ved hvad er, skal indfinde sig og sætte gang i det hele igen.

Denne fornemmelse af pause passer meget godt med det tiltagende vintermørke, hviletiden i naturen og året, der snart rinder ud.

Det er den 1. december og juleriet er begyndt alle vegne. Butikker og julemarkeder på øen kalder for at få os til at komme og købe. Men jeg føler ingen trang til at købe, nærmest tværtimod, hvad det så vil sige.

Jeg tænder lys, når den tidlige skumring indfinder sig i min stue., og lader mørket svøbe sig blødt omkring mig og mit hus.

Efter et udadvendt og aktivt efterår er det blevet tid til at være stille, indadvendt og eftertænksom. Jeg skriver, hver dag, men kun for mine egne øjne. Jeg pusler lidt indimellem i min artjournal, også kun for mine egne øjne.

Fornylig drømte jeg, at jeg kørte i min bil på vej til færgen. Men jeg for vild, mistede orienteringen og vidste ikke længere, hvor jeg var. Vejen blev gravet op og forsvandt under bilens hjul, men jeg fortsatte bare med at køre, selvom jeg hele tiden endte på veje, der endte blindt. Selv fra toppen af en bakke med udsigt over øen og dens veje, genkendte jeg ingenting og huskede ikke længere, hvordan jeg skulle nå frem til færgen. I min bil var en stor kasse fyldt med gamle, kasserede briller.

Jeg prøver at handle mig ud af denne oplevelse af stilstand, men det bliver ikke til ret meget. Det er som om, selv handling ikke hjælper eller forandrer noget. Der er kun at vente. Til alting falder på plads og bliver klart.

Lige som året snart er slut, mærker jeg, at en periode, en fase, en måde at tænke og være i livet på, nærmer sig sin afslutning, og at en ny måde venter forude. Denne nye måde er ganske langsomt ved at åbne for sine gemmer og give mig en fornemmelse af, hvad der venter på mig. Måske vil det vise sig at være en forandring, som mest vil være af indre karakter, men som også vil få ydre manifestation. Det er endnu ret vagt, derfor også denne vage beskrivelse.

Velkommen december, hvor mørket sluger dagens lys, og hvor solhverv og årets korteste dag venter os.

Lad os tænde lys!

 

Må december bringe lys, fred og glæde til dig, der læser med her.

Dette indlæg blev udgivet i Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.