tilbage til hverdagen

I dag er den første rigtige hverdag her i huset ved havet og årets første og meget velkomne mandag.

Efter en dejlig og lang jule- og nytårsferie med fokus på samvær og samtale nyder jeg at vende tilbage til hverdagen og alenehedens indadvendthed og fordybelse.

Denne mandag har handlet om at lande og finde mig tilrette i aleneheden og hverdagen igen, efter at vennen i skoven tog hjem til sin skov i går. Og den har handlet om at tage hul på det nye års kreative praksis med overvejelser om det konkrete indhold i den kommende uge og den kommende tid.

Med alenehedens og hverdagens tilbagekomst har jeg fået trang til at rydde op og skabe mere ro og orden omkring mig. En indre og ydre proces mod klarhed er i gang.

Det har været en dejlig dag med stille og mildt vejr og diset luft, hvor jeg kan tjekke de fleste punkter på min to do-liste af. Tilda og jeg har været ude at gå tur til havet. Tilda nød at løbe afsted i eget tempo uden snor, og jeg nød at trække den friske havluft helt ned i lungerne og lade mig synke ind i den disede horisont mellem himmel og hav.

Mørket har nu sænket sig over øen og står tæt uden for vinduerne, og jeg sidder her og skriver i bordlampens gyldne skær, mens Tilda ligger nede under arbejdsbordet og venter opmærksomt på, at det bliver hendes spisetid.

I går slog jeg masker op til et nyt strikkeprojekt. En lang tunika i A-facon i grøn italiensk tweed fra lageret. Idéen til det opstod, da jeg manglede noget at bruge mine hænder til, mens jeg hørte podcast om at skrive.

Der ligger en masse forfattersamtaler på forfatter og skrivementor Charlotte Heje Haases hjemmeside https://www.bareskriv.dk/category/forfatterhjoernet/ som jeg er gået i gang med at lytte til. I går hørte jeg en samtale med Martin Østergaard, der blandt meget andet talte om, at det at skrive for ham er, at være der for sig selv. Noget som jeg genkender fuldstændig fra min egen oplevelse af at skrive, jeg er der for mig selv, og jeg kender mig selv der.

I aften vil jeg lytte mere, mens jeg strikker videre. Men først er det tid til at give Tilda aftensmad og lave noget grønt mad til mig selv.

Må du også være kommet godt i gang med hverdagen og det nye år.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, Inspiration og praksis, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.