at pendle mellem skrivebord og arbejdsbord

Langtidsplanlægning passer ikke altid til min måde at være i livet på.

Længe har der stået et punkt i kalenderen for denne lørdag eftermiddag, nemlig en fernisering. Men da dagen oprandt, kunne jeg mærke fra morgenstunden, at jeg har brug for at være hjemme og i gang med mit eget kreative arbejde i stedet for at deltage i et socialt arrangement og se på, hvad en anden udtrykker i form og farve.

Jeg mærkede også, at der var noget, der bankede på i min bevidsthed. Noget, det var tid til at se nærmere på, og jeg har derfor tilbragt en del tid af denne lørdag ved skrivebordet og skrevet mig i kontakt med dette noget. Og den indsigt, jeg har skrevet mig i kontakt med, korresponderer fuldstændigt med, hvad jeg fra morgenstunden kunne mærke, at denne dag skulle dedikeres til i stedet for det, jeg for længe siden havde skrevet ned i min kalender.

Denne dag er derfor dedikeret til fordybelse og kreativt f0kus. Og ved at mærke og høre efter, hvad der kalder på mig i mit indre, og også handle på det ved at sætte mig ned og skrive og blive ved med at skrive, har jeg fået en dyb indsigt, som løfter hele min tilgang til at det skrive og lave billeder og dermed min forståelse af og min tilgang til hele min praksis og mit fokus på fordybelse og kreativitet. Det føles som at være blevet løftet flere trin op ad stigen på én gang.

Endnu en gang er det blevet bekræftet for mig, at min vej til indsigt og erkendelse oftest går ad skriftens vej. At skrive og lave kunst er en spirituel praksis for mig og er min vej til indsigt, erkendelse, frisættelse og dermed til glæde. Og at være praktiserende kunstner er min rolle, min funktion, min opgave og min fremtræden i verden. Ikke som levevej men som vej i livet.

Denne lørdag pendler jeg mellem skrivebordet og arbejdsbordet og arbejder mig ind i det indre kreative rum, ind til den inspiration og strøm, der findes der.

Meget længe har jeg haft fokus på min praksis, min daglige, ugentlige og kreative praksis og på, hvad det er i mig, der får pauser og forhindringer for denne praksis til at opstå. Lag for lag har jeg skrællet af de ubevidste, indre forhindringer og er nået til indsigter, der har ophævet forhindringerne og sat mig fri. Og i dag er jeg nået endnu dybere i både indsigt og frisættelse til at kunne leve i praksis, hvad der er i mig og giver mig glæde.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, I det kreative værksted, Inspiration og praksis, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.