Min sommer på Samsø 11 – Under mælkevejen og om drømmes opfyldelse

Natten er vendt tilbage med mørke og udsigt til en stjernebestrøet himmel over min seng.

Jeg ligger vågen og kigger op i stjernevrimlen over mit hoved og ser mælkevejen som en skrå lysstribe hen over himlen. Et stjerneskud trækker en lysende stribe i et øjeblik så kort som et blink med et øjenlåg, inden det forsvinder igen i intet.

Under nattehimlen, der er så tæt besat af stjerner, at jeg ikke kan genkende et eneste stjernebillede, ligger jeg i taknemmelighed over at være lige her lige nu. I dette rum. I dette hus. På dette sted. Mit sted i verden.

Jeg sover ikke så meget for tiden, nærmest kun hver anden nat og lidt i morgentimerne. Men jeg er ikke træt. Det påvirker ikke mit energiniveau. Det er som om den forbindelse, jeg tidligere oplevede mellem søvn og energiniveau, er blevet ophævet. Måske fordi jeg skal bruge nattens timer til noget andet end at sove. Alligevel ligger jeg og roterer lidt hvileløst under mælkevejen og venter på, at søvnen skal indfinde sig.

De lyse nætter er forbi, og natten er vendt tilbage. Fuglenes sang er forstummet, og nattens stilhed fortsætter ind i morgenen.

Jeg sidder med computeren på skrivebordet på første sal med udsigt til træer og mose. Her er dejlig lunt af solens varme. Det er ustabilt vejr i dag med vekslen mellem sol og regn. Men ikke særlig meget regn indtil nu.

Tilda og jeg var på vej ud for at gå tur for lidt siden. Men vi var ikke nået hen for enden af vejen, før torden begyndte at rumle og stålgrå tordenskyer kom trækkende ind fra øst. Tilda er meget bange for tordenvejr, så halen faldt straks ned, og hun så spørgende op på mig. Med udsigt til torden og måske en kraftig tordenskylle lige om lidt, vendte vi om og gik hjem igen. Tilda løb i fuld fart foran mig for at komme hjem i sikkerhed, og hun har nu søgt ly under sofabordet i stuen, mens jeg er gået herop for at skrive.

Det blev hverken til torden eller regn men til skrivetid.

I formiddag skrev jeg en tekst med skrivenøglen ”Hvad skal vi skrive i dag?”, der åbnede for en vejledende tekst, som jeg vil dele med dig, der læser med her.

***

”Hvad skal vi skrive i dag?

I dag skal vi skrive om opfyldelse og fuldendelse. Om visioner og deres manifestation.

På denne dag for 16 år siden kom du for allerførste gang her til dette sted, som skulle blive dit.

Da du gik op ad trappen og op i rummene på 1. sal, vidste du, at her kunne du trives og bo. Heroppe i disse rum med lys strømmende ind ad vinduerne fra alle sider.

Disse rum, som du stadig elsker at opholde dig i dagligt, og hvor du lige nu sidder og skriver dette efter min diktat i dit sind, er fuldendelsen af det kald, som har lydt i dit sind længe før, du blev dig det bevidst.

Du drømte om at skrive.

Om dagen drømte du om det lille hus ved havet med arbejdsrum på 1. sal. Om natten drømte du med jævne mellemrum om at flytte til et nyt sted, hvor du fandt dine rum oppe øverst i huset under taget.

Dette sted har kaldt på dig i årtier, for det var et indre kald til udfoldelse af det, du er og det, du er kommet for at udfolde som din plads i verden.

Dette sted har ventet på dig i dit sind, ventet på, at du blev klar til at fylde rummene med indhold.

Der var meget, der skulle passe sammen. Mange er involveret i den samme proces fra hver sin vinkel og opfyldelse. Noget som du hverken har bevidsthed om eller overblik til at vide.

I enhver forandrings- og udviklingsproces går tråde både fremad og bagud i tiden for alle involverede. Og det sker uden nogen er bevidste om disse tråde. Det er min opgave at vikle alle de tråde ud, der er blevet viklet ind i hinanden og viklet sammen.

Alting hænger sammen, som billedet af sommerfuglevingen der fremkalder en storm på den anden side af kloden.

Du kom for at vågne op og huske sandheden.

Du kom for at huske glæden, freden og kærligheden.

For at huske og kende igen.

Du har gået ad snoede stier gennem dette liv, men disse stier har hele tiden haft den samme retning som i dag. Retning mod lyset på glædens fredfyldte vej. Uanset, at du ikke altid har oplevet det sådan. Men det var fordi du valgte at dømme det, du oplevede, og ikke troede, at du vidste bedre.

Du drømte om et helt anderledes liv, mens du var optaget af det, de fleste mennesker er optaget af. Familie og arbejde.

Kaldet i dig har lydt som en længsel efter noget andet. Men på det bevidste plan vidste du ikke helt, hvad dette andet var og ville indebære.

Du søgte efter dette andet mange steder og i mange sammenhænge, blot ikke der hvor det er at finde. Inde i dig selv.

Du fik anelser undervejs, men skubbede dem væk af frygt for, hvad det ville kræve af dig. Du havde glemt, at det vi er bestemt til, og som er i overensstemmelse med vort indre sande Selv hverken kræver ofre eller anstrengelse.

På det ydre plan har du givet slip på meget for at kunne modtage meget mere. Det er sådan fuldendelse og opfyldelse fungerer.

Når du er villig til at give slip på alt, hvad du tror, du har brug for og ønsker og står med bare fødder og tomme hænder og accepterer at tage imod dit eget og helhedens bedste, uanset det måske ser helt anderledes ud end du troede og havde forestillet dig, det ville, så kan den sande overflod strømme til dig.

Når du bliver givet en opgave og en rolle at spille, vil du også blive givet midlerne til det.

Men det kræver dit samarbejde og din accept til at træde tilbage og lade dig lede.

Det kræver din villighed til at give slip på alt, hvad du har troet, du ville og havde brug for, for at blive renset for modstand og fejlopfattelser, så du kan stå med åbne hænder og tage imod alt det, du virkelig ønsker og har brug for.

Vask tavlen ren. Tøm dit sind for dine egne ønsker og forestillinger og bed kun om det, du virkeligt ønsker, og det vil blive dig givet.”

***

Jeg vasker min indre tavle ren og tømmer mit sind for ønsker og forestillinger og beder om det, jeg virkeligt ønsker. Jeg beder om at blive vist, hvad det er, og hvad jeg skal. Og så er der kun at vente med tillid til og åbent sind på, at det vil vise sig.

Jeg er på dette sted og i det liv, jeg er blevet ledt til gennem en årelang forandringsproces. Jeg er her, hvor jeg skal være, og jeg bliver hele tiden vist, at jeg skal skrive og dele det, jeg skriver med andre. Praksis og formidling er overskriften over mit 2019. Og det er hvad mit skrivearbejde har handlet om hele året.

Jeg føler mig tilskyndet til at tage min notesbog frem og skrive alle mine igangværende skriveopgaver ned, og jeg stiller spørgsmål til, hvad jeg skal med dem uden at give de svar, jeg tidligere havde til dem. 7 igangværende skriveprojekter har jeg. Mens jeg skriver listen og spørgsmålene, begynder jeg at få en anelse om, at nogen af dem måske skal inkluderes i hinanden. Der er store skriveprojekter, der venter på mig for at blive gjort færdige og finde deres vej ud til læsere.

Jeg stiller spørgsmål og venter på, at svarene vil dukke op. Jeg ved, at de allerede er givet og allerede er tilgængelige, men jeg skal blive klar til at tage imod dem.

Hvis jeg rummer frygt for eller modstand mod det svar, der venter, kan det ikke blive givet mig, for så er jeg ikke klar til at tage imod det. I stedet for den glæde svaret skal bringe, vil det bringe frygt eller modstand. Altså skal frygten og modstanden renses ud af mit sind, så jeg er klar til at modtage glæden.

Jeg venter i tillid og taknemmelighed over al den hjælp og vejledning, jeg modtager på min vej. Mange års erfaring har vist mig, at jeg har al mulig grund til at have tillid til livet og den vej, jeg ledes ad.

Det vil vise sig. Det gør det altid. Når tiden er inde.

 

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Inspiration og praksis, Skrivenøgle, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.