Betænksomhed på larvefødder

Heldagsregnen siler stille ned over øen.

Hele formiddagen har en gravemaskine på larvefødder kørt frem og tilbage langs hækken ind til min have og hen ved gavlen af mit hus for at grave vejen op og lægge nye rør til kloakering. Og selvom gravemaskinen er af begrænset størrelse for at kunne komme til for træerne langs vejen, så får kørslen med larvefødder jorden til at ryste under mit hus.

Støt og roligt har de arbejdet, fra de vækkede mig i morges og gennem formiddagen, mens regnen silede ned, og vejen blev mere og mere mudret og fyldt med vand.

Hen på formiddagen, da jeg nåede til at skulle have formiddagskaffe, var de lige præcist kommet til at grave vandledningen over. Ingen vand i hanerne, og jeg havde ikke tænkt på at have noget hældt op i reserve, hvis det skulle ske. Igen.

Jeg gik ud og forhørte mig om, hvornår jeg mon fik vand igen. “Når vandmanden kommer og ordner det”, var svaret.

Arbejdet var gået i stå, og de flittige mænd stod i regnen og lavede sjov med hinanden, mens deres arbejdstøj blev mere og mere gennemblødt. “Vi stopper arbejdet nu og kommer tilbage i morgen”, fortalte en af de unge, venlige og våde mænd. Det var blevet tid til at holde regnvejrsfri, det var simpelthen for vådt til at fortsætte arbejdet.

Der var lige vand nok tilbage i kedlen fra morgentheen til en kop kaffe, og da jeg var færdig med at drikke den, bankede det på døren. “Så er der vand igen”, meddelte vandmanden, der også fortalte, at de havde valgt at lægge vandledningen over jorden nu, fordi den lå lige i den dybde, hvor der skulle graves. Og de skulle nok fortælle mig, når ledningen skulle kobles til igen, og der ville være lukket for vandet. De er simpelthen så søde og venlige, disse mænd i arbejdstøj.

Efter endnu en kop kaffe gik jeg ud i regnen med kameraet og opdagede, at mændene havde koblet vandledningen direkte til min vandforsyning i brønden! Altså hvor betænksomt og sødt tænkt og gjort.

Jeg nyder nu stilheden og roen, mens mændene og deres maskiner holder regnvejrsfri. I morgen er atter en dag, og den skulle blive mere tør, så da vender de tilbage med deres buldrende larvefødder. De nåede langt denne formiddag, måske kan de nå resten i løbet af denne uge. Hvis jeg er heldig, og de ikke støder ind i flere uforudsete forhindringer.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, Samsø. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.