Skumringsskrift

I går var det nymåne, og jeg mærker en indre impuls til at begynde på ny. En impuls til at træde et nyt spor ved at træde ind gennem porten til vinteren med en intention om at møde mørket med et åbent og forventningsfuldt sind.

I løbet af denne frostklare dag kom idéen til at sætte mig ned i skumringen, tænde lys og skrive med det svindende lys ind i mørket, der sænker sig.

Jeg sidder ved arbejdsbordet i mit lille hus i skoven med udsigt til træer, der står som sorte silhuetter mod himlen, der rummer et svagt genskin af lys fra solen, der for længst er gået ned bag skovens træer.

Der er lunt og rart her i huset. De tændte stearinlys og lamper fylder rummet med et gyldent lys, der spejler sig i de mørke vinduesruder.

Her inde i huset er der helt stille bortset fra lyden af tasternes under mine fingre og et lille klik, når radiatorerne tænder eller slukker. Indimellem høres en svag lyd af trafik fra hovedvejen mellem Frederiksværk og Helsinge, der skærer sig igennem skovstrækningen dannet af Tisvilde Hegn mod nord og plantagen Tibirke Sand mod syd.

Dagen går på hæld sammen med solnedgangen, og nu hvor det er blevet næsten helt mørkt og trætoppene næsten er forsvundet ud af syne, føles det som aften på vej mod nat, selvom klokken endnu ikke er 18.

Det er blevet tid til at begynde på ny.

Det er blevet tid til at forandre min oplevelse af mørket som nat forbundet med søvn til et rum for fordybelse, skrift og eftertanke, præcist ligesom dagslyset er for mig. Det er blevet tid til at opfatte dagslyset og aftenmørket som to rum at gå ind i og opleve fra.

Det er blevet tid til at udvide min kreative praksis med at tage nogle af de mørke timer i brug også og møde det indre rum, der opstår, når verden og det ydre rum forsvinder ud af syne bag mørket.

Skumringsskrift skal være en del af den nye praksis. At lade skriften føre af det forsvindende lys i skumringen ind i mørkets rum og møde mig selv der.

Det er nymåne og tid til at træde nye spor og åbne nye rum for fordybelse.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv, I skriveværkstedet, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.