At skrive livet – Hulestemning

Blæsten suser om huset og buldrer om taget. Birketræerne svajer i vinden. Lyset er dæmpet gennem det tætte skydække.

Jeg er i hulehumør.

Det eneste, jeg har lyst til i dag eller i hvertfald lige nu, er at være inde i varmen, læse, skrive, drikke varm the og kaffe, være alene i mit eget selskab, være stille og ikke skulle tale med nogen.

Efter det lange efterårsophold i skoven kan jeg slet ikke få nok af at være alene. Dag ud og dag ind. Bare mit eget selskab og med Tilda ved min side. Jeg har ikke trang til at række ud mod nogen, hverken i tale eller skrift.

Den ugentlige skriveworkshops hos HØST opfylder mit udadvendte behov for at skrive et andet sted end hjemme med mennesker omkring mig.

Jeg har ingen trang til at tage af sted og sætte mig på en café et sted på øen og skrive der. Og jeg har ingen trang til at række ud og lave en venindeaftale eller anden aftale om samvær og samtale. Jeg har kun trang til at være hjemme og alene. Ikke mere snak. Lige nu.

Vi er midt i november og alle steder råbes der: Køb dit og køb dat. Køb gaver til jul, køb juleting. Køb, bare køb. Men jeg har ikke lyst til at købe noget. Faktisk har jeg besluttet mig for ingenting at købe i denne måned og sikkert heller ikke i næste måned udover det nødvendige til husholdningen.

Jeg har ikke brug for at købe noget. Jeg har så rigeligt af alting i forvejen. Ja, mere end rigeligt. Masser af tøj, mere end jeg får brugt. Masser af fodtøj. Masser af ting. Alt for mange ting. Mit hus er fyldt med ting. Alle rummene er fyldte med ting. Og udhuset er fyldt med kasser med ting, der er sat til side.

Jeg vil have fred og ro. Ting forstyrrer, når der er for mange af dem. I min verden.

Jeg vil læse bøger og fordybe mig. Min reol er fyldt med bøger. Ja faktisk har jeg jo mere end en reol, og de er alle fyldte med bøger. I reolen her ved siden af arbejdsbordet i skriverummet med udsigt til haven, hvor jeg sidder og skriver på computeren, er alle hylder fyldte med bøger i flere lag. Jeg har en svaghed for at ville eje bøger, fordi så kan jeg tage dem ned fra hylden når som helst og læse igen. Men jeg vil heller ikke købe flere bøger. Lige nu. I denne måned. I stedet vil jeg bruge biblioteket, og de bestiller jo gerne bøger hjem til mig, for de har ikke altid dem, jeg har lyst til at læse.

I dag vil jeg blive inde i varmen, drikke kaffe med varm mælk, læse og fordybe mig. Og skrive. Og gå tur med hunden, som lige nu ligger og sover dybt i sin seng her ved siden af arbejdsbordet. Hunden skal jo ud at gå tur, også selvom jeg i dag bare har lyst til at blive hjemme og inde.

Blæsten får træer og buske til at svaje uden for mine vinduer. Kun elletræerne har stadig blade på grenene, birketræerne står smukt med nøgne grene på deres hvide stammer og lyser i alt det grønne.

Det er fredag, og jeg kan se frem til en fri weekend uden aftaler eller planer. Fri og alene. Jeg er snart færdig med at læse de tre bøger, jeg hentede på biblioteket for godt en uge siden, måske skal jeg en tur biblioteket og hente nye forsyninger, hvis jeg ikke kan nøjes med noget af det, jeg har i reolerne.

Jeg er i hulehumør med uldne sokker, uldtrøje og uldne tæpper. Forstyr mig ikke, jeg er på vej i vinterdvale.

 

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.