At skrive livet – Dedikation og handlekraft

December ankom på fineste vis med solskin og stjerneklare nætter. I dag har skyerne samlet sig igen, dæmpet lyset og fyldt luften med væde.

Længe har der været ebbe i min skrivestrøm, selvom jeg har skrevet hver eneste dag. Igangsætningen af vinterens skriveworkshops hver mandag eftermiddag fra starten af november har fyldt meget i min bevidsthed, men nu synes alt i den forbindelse at være på skinner, og jeg kan give lidt slip og vende mit fokus til min egen skrivepraksis igen.

Jeg mærker, at strømmen er begyndt at vende, og at tidevandet nu langsomt er på vej indad igen, efter lang tids oplevelse af lav energi og fravær af inspiration til mit eget skrivearbejde.

Med pennen i hånden skriver jeg tidevandet tilbage, og jeg mærker energien stige i mig sammen med tanken om dedikation og villighed til at fokusere på min skrivepraksis igen. Egentlig har jeg jo ikke sluppet min skrivepraksis den sidste måneds tid eller mere, jeg har holdt fast i de daglige morgensider og daglige skriverier i notesbogen. Men ligesom november var en række af dunkle dage, var der også dunkelt i mit indre inspirationsrum. Det eneste jeg mærkede der, var en uforklarlig venten. En venten på noget, som jeg ikke vidste, hvad var. Måske var det bare en venten på, at tidevandet skulle vende og komme tilbage. Kreativitetens, inspirationens og skriftens tidevand.

Siden hjemkomsten fra mit lange efterårsophold i skoven har både inspirationsture, fototure og skrivedates været sat på standby. Energien er primært gået til udvikling og afholdelse af skriveworkshops for at inspirere andre til at finde og dyrke glæden og friheden ved at skrive. Mens deltagerne skriver efter de skriveafsæt, jeg kommer med, skriver jeg også. Så en slags skrivedate er det jo, selvom jeg bruger tiden i vort fælles skriverum på at skrive noget andet end deltagerne. Mit fokus er på min rolle som igangsætter, inspirator og tovholder for skriveworkshoppen, og mit skriveri handler derfor om dette. Jeg kommer til hver skriveworkshop med en overordnet åben plan af skriveafsæt, og først i situationen bliver dagens forløb med de konkrete deltagere klar. Det betyder, at jeg bruger min energi og opmærksomhed på at være i dette åbne rum og lytte indad mod inspirationen og vejledningen til, hvordan dagen skal forløbe, og det sidder jeg og skriver om.

Samtidig med at jeg mærker, at jeg nu kan give mere slip på min forberedelse og mit fokus på disse skriveworkshops, mærker jeg energien og inspirationen vende tilbage til fokus på mit eget skrivearbejde og skrivepraksis. Og tanken om og lysten til at tage af sted og skrive et andet sted stiger igen op i min bevidsthed og med det også energien og kraften til at handle på denne impuls.

Så i dag er dedikeret til at skrive i og skrive tidevandet tilbage, og i morgen tager jeg på tur med kamera, pen og notesbog på en date med min indre kunstner og holder skrivedate på en café på sydøen.

 

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Inspiration og praksis, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.