Inspiration fra Elizabeth Gilbert

En af mine yndlingsfilm på Netflix er “Eat Pray Love”. Jeg havde set den flere gange, før det gik op for mig, at den er baseret på Elizabeth Gilberts selvbiografiske bog med samme titel. Den handler om et års rejse i Italien, Indien og Indonesien, hvor hun søger efter sig selv og efter Gud.

Først fornylig fandt jeg ud af sammenhængen, da jeg læste en kommunikation mellem nogle kvindelige forfattere på Leonora Christina Skovs instagram, der handlede om at skrive den næste bog efter en enorm succes, som Skov har haft med sin seneste roman “Den, der lever stille”. I kommunikationen blev Elizabeth Gilbert nævnt, ikke mindst blev der henvist til en TED-talk  hun har holdt om at skrive. Jeg søgte straks på hendes navn og på denne TED-talk, som viste sig netop handler om at skulle skrive igen efter hendes kæmpesucces med “Eat Pray Love”. En meget inspirerende tale om inspiration, om at skrive og om at være forfatter.

Hvis du ikke har set talen og kan bruge noget inspiration til udfoldelsen af din kreativitet, så vil jeg anbefale dig at gøre det. Du kan finde den her:

https://www.ted.com/talks/elizabeth_gilbert_your_elusive_creative_genius?language=da

Efter at have hørt hendes humoristiske og inspirerende tale fandt jeg ud af, at jeg selvfølgelig skulle læse bogen også, for den måtte jo indeholde en masse tanker, som filmen ikke kan rumme. Jeg var så heldig at finde et brugt eksemplar på dansk, ellers kan den nu kun købes på engelsk. I bogen går hun langt dybere i sin søgen og i sine oplevelser med denne søgen efter sig selv og Gud med en åbenhed og ærlighed, der er meget inspirerende og rummer genkendelige aspekter, om end vore liv og vej har været forskellige men vor søgen er den samme.

Jeg søgte videre på Elizabeth Gilbert og fandt flere interessante bøger og interviews med hende. Efter sin TED-talk og forberedelserne til denne skrev hun bogen “Big Magic – Sådan får du mere kreativitet i dit liv” om samme emne. Bogen er delt op i kapitler med overskrifterne: Mod, Fortryllelse, Tilladelse, Udholdenhed, Tillid og Guddommelighed. Hendes humor, lethed og tanker om kreativitet, inspiration og at skrive taler til mig, og jeg bestilte også denne bog.

Elizabeth Gilbert skriver i et let og ligetil sprog. Hun har humor, fortæller historier og deler sine tanker og erfaringer. Hvis du har brug for inspiration til at få mere kreativitet ind i dit liv, så køb bogen og læs den!

Jeg er sikker på, at jeg kommer til at læse begge bøger flere gange, når jeg savner en at tale med om at skrive, som jeg også har gjort med Julia Camerons bøger. Det er som at have en kreativ og skrivende veninde, der deler sine tanker og erfaringer med mig – blot i bogform. Og hun taler til mig og deler sin erfaringer og inspiration med mig, hver gang jeg tager bogen ud af reolen og genlæser den.

Dette indlæg blev udgivet i Inspiration og praksis, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

2 svar til Inspiration fra Elizabeth Gilbert

  1. Anita Jensen siger:

    Jeg ELSKER Elizabeth Gilbert. Jeg kan anbefale dig at følge hende på Instagram, hvis du ikke allerede gør det. Hun er fantastisk. Hun optrådte ligeledes på podcasten The Moth, hvor hun fortalte om sin kones sygdom og død på så gribende men også latterfremkaldende en måde at jeg aldrig glemmer det. Jeg tror afsnittet hedder The Alpha Wolf.

    • ilsearanti siger:

      Mange tak for din anbefaling. Jeg følger hende allerede der, selvom jeg ikke selv er på Instagram. Ja, hun er meget inspirerende, jeg har endnu ikke hørt podcasts men har set flere interviews.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.