Tid til eftertanke

Mens blæsten de sidste døgn har buldret ind over landet og presset havet ind i de indre farvande, og regnen har stået ned i stænger, har det været tid til eftertanke  her i huset ved havet. Det har været tid til at tage beslutninger om, hvad jeg vil bruge min tid og mit liv på og hvad ikke.

Med mellemrum opstår der situationer i livet, hvor det er nødvendigt at stoppe op og mærke efter, om jeg er i det rette spor eller er på afveje.

Nogen gange opstår en situation, der føles vanskelig, som en prøvelse hvor der igen opstår noget genkendeligt, som jeg ikke befinder mig godt i. Så er det tid til at stoppe op og se, at jeg er blevet præsenteret for en lektion, som jeg ikke har lært endnu, og som nu bliver præsenteret for mig endnu en gang for at give mig mulighed for at lære den denne gang.

Den genopståede situation viser mig, at jeg befinder mig i et gammelt spor, der fører rundt i en ring, og den eneste vej ud af det er at hoppe op af sporet og gå i en anden og mere glædesfyldt og friere retning.

Jeg tager en beslutning om at forlade situationen, træde ud, ikke deltage yderligere men gå en anden vej.  Jeg vælger fred i stedet for konflikt, glæde i stedet for tyngde, kærlighed i stedet for mistillid og misforståelser. Jeg vælger at give slip og være fri.

Beslutningen og handlingen får gamle bortgemte  og ubevidste forestillinger til at stige op til bevidsthedens overflade. De forestillinger og tanker, der har holdt mig fast i det gamle spor. Så længe de stadig er ubevidste, fremkalder de stort psykisk ubehag, der kalder på, at jeg endnu en gang skal kigge i dybden for at få kastet lys ned i det ubevidste mørke, erkende forestillingerne og få dem ophævet, så jeg kan gå videre i mit liv fri af den fejltagelse, de var, og den begrænsning, de har været årsag til i mit liv.

Det er tid til eftertanke.

Det er tid til at vælge igen. Og jeg vælger endnu en gang at ville leve mit liv i fred, glæde og kærlighed. Jeg vælger at leve mit liv med fokus på kreativitet, leg og lethed. Et liv med let gang på jorden i taknemmelighed for al den kærlighed og glæde, jeg kan dele med andre og for alt det, som de beriger og udvider mit liv med.

 

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.