Det, vi fokuserer på, får næring og vokser

I dag er en stille og indadvendt dag, med trang til fordybelse, indsigt og fokus mod den indre verden.

I en årrække havde jeg flere søvnløse nætter i løbet af en uge, men sammen med alle de andre indre og ydre forandringer i mit liv i denne tid, har dette mønster også ændret sig. I det nye år er jeg begyndt at sove godt og længe, og kun en gang imellem som omkring fuldmåne bliver min søvn forstyrret, og jeg ligger vågen. Jeg er også opmærksom på, at jeg igen drømmer om natten. Ikke at jeg som før i tiden kan huske mine drømme, det kan jeg kun en gang imellem, når der er et budskab til mig, men jeg husker, at jeg har drømt.

Hver eneste aften giver jeg mine nattedrømme til min indre vise vejleder at bruge til sit formål, inden jeg lægger mig til at sove. Og jeg ved, at der foregår en masse i drømme, mens jeg sover, men jeg husker som regel ikke hvad, for det behøver åbenbart ikke komme med ind i dagsbevidstheden.

Min døgnrytme har ændret sig efter, jeg bruger mine aftner anderledes og mest til at læse, så jeg nu går tidligere i seng og vågner tidligere om morgenen. Og jeg vågner altid i en tilstand af indre fred og ro og begynder min dag i stilhed og fordybelse under dynen, inden jeg står op.

Mens frygtens vinde pisker over verden lige nu, er der fuldkommen fred og ro i min verden. Det vi fokuserer på, giver vi næring. Så når vi fokuserer på frygten og fodrer den, bliver der mere af den. På samme måde udvider glæden og freden sig, når det er den, vi fokuserer på og giver næring med vores opmærksomhed. Jeg vælger det sidste.

Frygt er en rædselsvækkende konge, der hele tiden skifter fokus og holder sig selv i live ved at trække mest mulig opmærksomhed til sig, og lige nu er den ved at styre hele verden. I går var det klimaforandringerne. I dag er det coronavirus. I morgen skifter det igen. I denne verden af foranderlighed, forgængelighed og dualitet, vil der hele tiden været noget, man kan rette sin frygt mod.

Men vi kan også vælge at gå en anden vej. Kærlighedens, glædens og fredens vej. Jo mere, vi fokuserer på kærlighed i os selv og i hinanden, jo mere vil vi se og opleve den. I denne tid er der mange, der vælger at gå kærlighedens og omsorgens vej ved at give og tilbyde hjælp, ved at synge fra altanerne, ved at købe gavekort, give onlineinspiration osv., og glæden og taknemmeligheden spreder sig. Altsammen udtryk for den kærlighed, der er i os alle. At se og opleve det fylder mig med dyb glæde og håb.

Må kærligheden og glæden bære dig igennem din dag.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.