Struktur giver frihed

I mandags fik jeg inspiration til at ændre min skrivepraksis og etablere struktur på mine dage og på min uge. En struktur der ville give mere skrivetid og mindre tid på nettet.

Tirsdag morgen skrev jeg morgensider som det første som sædvanligt og spiste derefter morgenmad ved spisebordet i køkkenet, inden jeg gik i gang med at skrive mig gennem formiddagen med en pause med kaffe og læsning af dagens tekst i Et kursus i mirakler.

Eftermiddagen er fri til at gå ture i, og hvad jeg nu har lyst til eller brug for.

Strukturen har etableret arbejdstid og fri tid. Arbejdstid er lig med skrivetid, fri tid er alt muligt andet. Og så er der blevet en skelnen mellem hverdage og weekend.

I weekenden holder jeg fri fra den fast skrivetide og fokuserer i stedet på praktiske opgaver som at gøre rent. Så denne lørdag er blevet brugt til at støvsuge hele huset, vaske gulve og gå tur i det skønne forårsvejr. Og så har jeg også skrevet udover mine morgensider, for jeg er jo altid fri til at skrive, når jeg har klaret det, som skal klares.

Overraskende for mig selv, så oplever jeg denne temmelig faste struktur som en frihed i stedet for at flyde gennem dagen og gennem ugen, som jeg har gjort længe. For i den flyden har jeg hele tiden haft et dilemma mellem at skrive eller ordne praktiske ting som rengøring, der ofte blev nedprioriteret. Når man bor tæt på havet og går tur på stranden hver dag og i selskab med en hund med lang pels, så kommer der masser af sand, mos og andet med hjem, der fordeles over gulvene og samler sig i hjørnerne ud over al det sædvanlige støv og nullermænd.

Nu føles det som en stor frihed at vide, at formiddagen er helt fri til at skrive i. Den skal ikke bruges til noget andet. Aftaler og andre gøremål må foregå om eftermiddagen. Og på samme måde føles det som en stor frihed, at i dag lørdag og i morgen søndag er helt frie til at koncentrere mig om at passe mit hus og mit sted og klare den rengøring, der er brug for, for der kommer masser af tid til at skrive i i den kommende uge.

Solen skinner fra en blå himmel, det er forår, mirabellerne blomstrer, og mit hus dufter rent og rart. Og jeg nyder, at jeg igen har kræfter og et hoved, der fungerer rimelig normalt og ikke bliver bims i aleneheden.

Må også din dag være båret af glæde og indre og ydre solskin.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv. Bogmærk permalinket.

2 svar til Struktur giver frihed

  1. Tilda siger:

    Super fint indlæg, jeg er virkelig glad for at have fudnet din side. Du giver mig inspiration til hvordan man kan finde en positiv tilgang til denne situation vi nu alle står i. Det er ikke nemt pludseligt at finde en ny rytme og strukturere sin dag. Jeg ønsker dig mange dejlige gåture, produktiv skrivning og hold dig nu rask!

    • ilsearanti siger:

      Velkommen på min blog. Mange tak for din kommentar. Det glæder mig at kunne inspirere til en positiv tilgang. Må du også finde en positiv måde at bruge denne tid på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.