Lykken er en lille ny

For nogle måneder siden begyndte jeg at modtage inspiration til at købe en lille ny computer. Inspirationen pegede på, at jeg skulle købe den, mens min gamle stadig fungerer og kan bruges og altså ikke vente på, at den eventuelt bryder sammen. 

Inspirationen dukkede op i mine tanker med mellemrum for at minde mig om det uden dog at give inspiration til, at jeg skulle handle på inspirationen nu og her. Og som jeg har fortalt før, så indeholdt inspirationen et klart billede af en lille sølvfarvet bærbar computer. 

Den lille størrelse fik mig til at tænke på, at den ville blive fin og let at tage med ud i verden på inspirationsture og skrivedates, så jeg kunne realisere tanken om at vænne mig til at skrive på en computer i et offentligt rum i stedet for i en notesbog. 

Nu, hvor den lille computer er dukket op, har det vist sig, at den er blevet mit primære skriveredskab. Efter anskaffelsen mærkede jeg, at den primært skulle være til at skrive på, og jeg begyndte som bekendt at skrive en digital dagbog for at vænne mig til det lille tastatur. 

I løbet af en uges tid er den lille nye ikke kun primært til at skrive på, men den er også blevet mit primære skriveredskab. Mine morgensider skriver jeg stadig i hånden i den sædvanlige notesbog hver morgen, men når jeg skriver efter morgenmaden og senere på dagen, griber jeg ud efter computeren og skriver her i stedet for i notesbogen, som jeg plejer. 

Efter at have skrevet frit på computeren nogle dage skriver jeg nu langt mere, end jeg plejer. Fingrene danser let, hurtigt og ubesværet over det bløde og lydsvage tastatur. Det betyder, at fingrene kan følge med tankernes tempo, der let og hurtigt lander på skærmen. Jeg bliver ikke øm i hænderne, og det  belaster ikke mit hoved eller gør mig træt. Faktisk er det blevet meget afslappende at skrive. Mit skrivetempo er sat betydeligt i vejret, og med den ubegrænsede plads lader jeg bare tankerne løbe frit og ucensureret gennem fingrene på tasterne og ned på skærmen. Jeg skriver mig ind i tanker og hjørner i bevidstheden, som har brug for opmærksomhed og forståelsens lys, og fordi det foregår så hurtigt og ubesværet, kommer jeg både længere og dybere i det, jeg skriver.

Det har vist sig, at jeg med den lille nye har fået et nyt skriverum, der har åbnet til et langt større og mere frit skriverum end før. Det havde jeg slet ikke set komme, da jeg modtog inspirationen til at investere i købet af en ny og mindre computer. Inspirationen har vist sig at åbne til noget, som jeg hverken forestillede mig, forventede eller vidste, at jeg ønskede mig. 

Jeg ved ikke, hvad der er det  bedste for mig. Jeg ved heller ikke, hvilken vej der fører dertil. Derfor er det altafgørende at lytte og tage imod, når inspirationens og vejledningens stemme taler og uden at dømme indholdet. For en stemme i mig kunne have sagt, at jeg jo havde en computer, så hvorfor skulle jeg med min begrænsede økonomi bruge penge på endnu en, så længe den gamle fungerede. En stemme, jeg kunne have kaldt fornuftens stemme. 

På samme måde med den lille “nye” delebil jeg på forunderlig vis har fået her i det nye år. Den fik jeg også inspiration til gennem lang tid med visionen om en lille personbil på delebasis i stedet for den bil, jeg havde. Og vejen at nå dertil måtte jeg lade mig føre ad, for jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle realisere den vision.

Lige nu er verden lukket ned, og jeg er trukket tilbage i ro for at komme til kræfter igen og få mit følsomme sanseapparat og hoved i balance igen. Denne situation åbner samtidigt for tid og ro til at skrive. Jeg skriver mig ind i situationen og gennem den og vil være klar til at træde mere ud i verden, når den igen åbner mere op.

Når det sker, kan jeg tage min lille sølvfarvede computer med på inspirationsture og skrivedates i den lille sølvfarvede delebil. Det glæder jeg mig til. Og indtil det sker, vil jeg skrive mig gennem dagene, gå ture ved havet, nyde roen og mit liv med al den frihed, glæde og fordybelse, det rummer, uanset situationen ude i verden.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, I skriveværkstedet, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.