Opmærksomhed på opmærksomheden

I de sidste mange år har jeg været meget opmærksom på, hvad jeg lader fylde min opmærksomhed. Således er jeg for længe siden holdt op med at se, høre og læse de daglige nyheder, fordi de er fyldt med noget, som jeg ikke ønsker, at min opmærksomhed skal være fyldt af.

Således også i denne coronatid, hvor jeg hverken følger nyhederne eller de mange pressekonferencer, men selvfølgelig er opmærksom på de anvisninger til vores adfærd i denne tid, hvor vi skal holde os hjemme og holde afstand, når vi er ude.

En gang imellem tænder jeg for radioens P1 i håb om at høre en udsendelse om kultur, men hver eneste radioudsendelse jeg forsøger at åbne for, har corona som omdrejningspunkt, så jeg lukker igen.

Verden og medierne er lige nu totalt optaget af corona og af frygt for dens konsekvenser for helbred, økonomi og fremtid, som om det er det eneste, der er at forholde sig til.

Jeg vælger ikke at dele frygten men at være i en venlig verden og fylde min opmærksomhed med noget, der løfter og giver glæde.  Og derfor vælger jeg at lægge mærke til nogle af de mange kærlige, kreative og glade tiltag, der også opstår i denne tid. Jeg lægger mærke til den opfindsomhed til at finde på nyt og gøre ting anderledes, der opstår, og jeg lægger mærke til, hvordan støtte og kærlighed gives på nye måder. Jeg lader min opmærksomhed fylde med glæde over den omsorg, glæde, kærlighed og kreativitet, som mange mennesker lige nu former denne tid med.

Verden er i en konstant forandringsproces, som lige nu synes eskaleret, så vi ikke længere kan kende den, som den vi troede, vi kendte og var vant til. Og ingen af os kan se længere end til denne dag, vi er lige midt i. Men vi kan vælge at tage omsorgen, glæden, kreativiteten og kærligheden med os ind i den fremtid, der venter os, og forme den dermed, uanset hvordan den på det ydre plan kommer til at tage sig ud.

Må glæden og kærligheden bære dig på denne dag og i denne tid.

 

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.