Ved havet – retreat

Efter nogle dages intenst samvær med dybe og indsigtsgivende samtaler er vennen i skoven taget hjem til sin skov og har taget min hund Tilda med for at give mig en tid med fuldstændig frihed fra forpligtelser og ro til fordybelse.

Med mellemrum er en drøm om at tage ud til et sommerhus ved havet helt alene dukket op i min bevidsthed. Og selvom jeg jo bor ved havet hele året rundt og har rigtig meget tid og rum til fordybelse, så har det vist mig, at jeg savnede at have tid helt for mig selv. Helt for mig selv uden at skulle tænke på andre og gøre noget for andre end mig selv. 

Da de var kørt afsted mod færgen i går eftermiddag, begyndte jeg at gøre mit hus ekstra rart for mig at være i. 

Efter en lang god nattesøvn stod jeg op i morges og genoptog min daglige praksis, som har været sat på pause i nogle dage. Jeg gik ud i haven og hældte solsikkefrø op til fuglene, plukkede syrener til mit skrivebord ovenpå og gik derop og satte mig i læsehjørnet til min stille stund, inden jeg flyttede over til skrivebordet og skrev dagen i gang med 3 håndskrevne morgensider.

I formiddag har jeg bagt glutenfri havreboller og arbejdet med at lave bund på et nyt opslag i min art journal, mens jeg hørte Skønlitteratur på P1.  Jeg har læst dagens sider i Et kursus i mirakler, drukket kaffe og nydt aleneheden.

Efter en let frokost tog jeg overtøj på og gik ud til havet. Og det var som at gense en gammel ven efter flere års fravær. At være der  ved havet helt alene gav et andet nærvær, end når jeg er der sammen med Tilda eller andre. Nu var det bare havet og mig, og jeg mærkede, at jeg havde savnet netop det. Efter at have gået langs havet og trukket den friske havluft dybt ned i lungerne mange gange og trukket himmel og hav til mig gik jeg op gennem den lave klit og ind gennem skoven tilbage. Igen mærkede jeg dette anderledes nærvær ved at gå i skoven helt alene. Det var træerne, luften, fuglene og mig. Og som jeg havde suget havet til mig, sugede jeg skoven, træerne, fuglenes sang, lyset og farverne til mig. 

Nu er jeg hjemme igen. Jeg har hørt glad nyt fra skoven, hvor mand, hund og kat har det godt og fint sammen. Opslaget i min art journal er tørret, så jeg kan fortsætte med at lægge lag på lag, mens jeg finder ud af, hvad motivet og indholdet skal ende med at være. 

Denne alenehed føles som at være taget i sommerhus ved havet for at være mig selv. Med tid til eftertanke, fordybelse, kreativitet og væren i naturen. Og jeg mærker, at det gør mig godt.

Må også din dag være båret af indre og ydre lys.

 

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv, Samsø, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.