En rose er en rose er en rose

“Jeg elsker, når du giver mig blomster”, skrev jeg til vennen i skoven for nogen tid siden, da han sendte mig et foto af en hvid rododendron fra skoven. 

Han er nogen gange kommet med hvide liljer og tulipaner efter, at jeg havde gjort ham opmærksom på, at jeg elsker blomster og at have en buket i min stue. Især liljer, tulipaner og roser.

Da han nogen tid efter kom på besøg for at tage min hund Tilda med hjem til skoven for at aflaste mig i en periode, havde han en blomst med til mig. 

En rose til min have.

En stor opstammet rose.

Og han kom med den bevidst om, at han med den måske kom til at skabe et problem, for hvor kunne den få en plads i min have. Han var parat til at tage den med hjem til skoven og finde en plads til den der, hvis det blev nødvendigt.

I min lille have kan en rose ikke placeres hvor som helst. For roser er jo en af rådyrenes yndlingsspiser, og der var ikke plads i mit indhegnede rosenbed. 

Men jeg fandt en plads, og sammen fik vi rosen plantet med fin kompost fra min komposttønde. Og vennen kom med forslag til, hvordan den kunne indhegnes, da han fandt noget rionet fra mit lager af materialer. 

Så nu står den opstammede rose med sine fyldte røde blomster bag et fint buet hegn lige uden for mine stuevinduer, så jeg har fornøjelse af at se den både inde fra stuen og ude i haven. 

Lige nu trommer regnen på ruden over mit læsehjørne ovenpå, hvor jeg sidder med computeren på skødet og skriver. Jeg glæder mig over regnen, der giver livgivende vand til haven, fuglene, dyrene, markerne og naturen. 

Må din dag være lige tilpas og må der være roser på din vej.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.