Kreativitet og frihed

I morges vågnede jeg tidligt, og tidligt sad jeg ved arbejdsbordet og begyndte på et nyt opslag i min art journal. 

Som jeg har skrevet om før, er jeg blevet inspireret til at viske min tavle helt ren i forhold til mine forestillinger om kreativitet, og om hvordan jeg skal udtrykke mig i skrift og billeder igennem den. Og efter at have visket min indre tavle mest mulig ren oplever jeg at være landet i et tomrum, hvor jeg ikke ved, hvad jeg skal lave. Inspirationens stemme er tavs. 

Da jeg kom hjem til mit værksted for en uge siden, troede jeg, at jeg skulle i gang med en ny maleproces. Jeg forsøgte at male mig i gang på et igangværende lærred, som jeg malede over. Og gik i stå.

Det føltes noget frustrerende for en stund, indtil jeg satte mig ved arbejdsbordet, tog fat i min art journal og gik i gang med at gøre noget. Bare gøre noget. Klæbe noget ind på et opslag og male frit lag på lag uden at have tanker om, hvad jeg ville. Så tanketom som muligt handlede jeg bare. Og det løftede mig helt ud af frustrationen og ind i at hvile i situationen i stedet for.

Som jeg også har nævnt før, er der også stille i mit indre skriverum, forstået som at der længe ikke er dukket inspiration op til en tekst, jeg skulle skrive. Men jeg er blevet ved med at skrive hver dag og har skrevet masser af sider i min digitale dagbog.

Dagbogen og min art journal er frie steder at udtrykke mig. Helt frie og kun til mig selv. Det er her, jeg lige nu kan udfolde mig. Frit og uforpligtende. Og i dag begyndte det at blive lidt klart for mig, at det som den indre proces lige nu prøver at vise mig er, at jeg skal til at tænke min kreativitet som helt fri. 

At udtrykke mig kreativt i ord, billeder og form skal foregå i et helt frit, ubundet og uforpligtende rum. Et rum båret af leg og glæde. Og jeg mærker, at den indre proces er i gang med at åbne dette rum i mig. Det sker gennem alt mit frie skriveri i den digitale dagbog og gennem al min frie leg med mixed media i min art journal. 

Sidste år lavede jeg en serie mixed mediabilleder på træplader med overførte fotos og fundne ting. Et af billederne fik jeg ikke lavet færdig, men nu har jeg fået en idé til, hvilken “ting” der skal være på billedet. Fotoet er broen over en voldgrav og en række porte ind til en borg. Idéen er, at der skal hænge en rebstige på billedet. Og mens et af lagene i dagens opslag tørrede, lavede jeg en rebstige af kanelstænger, som jeg klippede i stykker. Nu skal billedet så bare males færdigt, og rebstigen sættes fast. 

Jeg nyder friheden og denne frie kreative leg i mit værksted. Den er ikke ukendt for mig, men nu skal det være det primære rum, mine kreative udtryk skal udfolde sig i. 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i I det kreative værksted, Inspiration og praksis, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.