Sommerstemning på Samsø

Lyden af en syngende grønbroget tudse kommer ind gennem de åbne vinduer i soveværelset, hvor jeg ligger vågen og nyder duften af blomstrende hyld fra naboens have og den rytmiske lyd af havet fra øst.

Det er blevet sommer, og turisterne er ankommet og har indtaget øen. Med de genåbnede grænser strømmede biler med tyske nummerpladen til landet, og en del af dem holder nu ved sommerhusene, som jeg passerer på vej til havet. En enkelt bil helt fra Italien er ankommet, og når jeg går tur ved havet om dagen, bliver duften af hav og hybenroser blandet op med duften af solcreme og parfume fra de mange, der ligger i sandet og steger i solen.

Det er igen blevet den tid, hvor mange forbipasserende undgår øjenkontakt i stedet for at hilse, som vi plejer at gøre her på øen.

Solen skinner fra morgen til sen aften, og nætterne er lyse, når jeg bevæger mig rundt i huset, fordi søvnen ikke vil indfinde sig. 

Uanset de mange mennesker i sommerhusene, så er der stille her på den blinde vej, hvor jeg bor lidt tilbagetrukket. Gravearbejdet med etablere sø på mosen har holdt stille nogle dage, og jeg har nydt den stilhed, det har givet.

Lige om lidt er det den egentlige højsæson, når de danske børnefamilier holder ferie og indtager de fleste sommerhuse. Så bliver der endnu mere liv og glade dage alle vegne. 

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv, Samsø. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.