Samsø kalder

Huset ved havet, mit dejlige sted på Samsø, kalder mig hjem.

Der er så meget der, som venter på min tilstedeværelse og omsorg. Derfor er sluttidspunktet på opholdet i skoven blevet fastsat, færgebilletter er bestilt, og hjemturen bliver på mandag.

Jeg glæder mig til at komme hjem til mit sted og til mit Samsøliv. Uanset, at øen lige nu er totalt oversvømmet af turister, så glæder jeg mig til at komme hjem, og heldigvis ligger mit hus forenden af en blind grusvej lidt tilbagetrukket fra de trafikkerede veje i landsbyen.

Nogle praktiske opgaver venter på mig. Hækken skal klippes og skæres tilbage. Vinduerne skal males udvendigt. Der er en masse ting især bøger og tøj, som jeg gerne vil have kørt til genbrug. Og jeg mærker, at det vil gøre mig godt at komme hjem og drage omsorg for mit sted. Det er tid!

I går havde jeg nogle dejlige timer med min veninde Anne-Marie Valton, der bor og har sit ikonværksted og -galleri i Tisvildeleje. Vi tog en tur til Hundested Havn, hvor jeg gerne ville se en soloudstilling med Rie Brødsgaards billeder i X-Porten. Vi benyttede også lejligheden til at kigge indenfor i Glassmedjen, der laver de smukkeste håndpustede glasting og nogle vildt flotte vikingeskibe i glas og træ i samarbejde med et snedkerfirma på havnen.  

Det er meget længe siden, jeg har været ude at spise, så jeg nød at spise frokost på Café Provianten i dejligt, nærværende og lattermildt selskab. En sjæleven er hun, min veninde. Det er skønt at kende en, som jeg er fuldstændig på bølgelængde med. Vi trives i hinandens selskab og synes begge, at vi ses alt for sjældent. Sådan er det jo, når jeg bor på Samsø og hun i Nordsjælland, så derfor er det med at nyde hvert øjeblik, vi har sammen.

Solen skinner igen i dag over skoven, og blæsten suser imellem træerne. Sommeren er lige tilpas for min smag. 

I dag har jeg været på indkøb, så jeg har notesbog og skrivepenne med hjem til at have på lager til de kommende måneders skrivetid. 

Nu vil jeg gå over i huset og tænde for ovnen, så jeg kan få bagt de glutenfri håndværkere, som står og hæver derovre. 

Må din dag være lige tilpas fyldt med indre og ydre solskin.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Samsø, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

2 svar til Samsø kalder

  1. venterpaavin siger:

    Det lyder som en herlig sommer, du har gang i. Gad gerne se Samsø en dag.

    • ilsearanti siger:

      Ja, min sommer er herlig. Samsø er absolut et eller flere besøg værd. Naturen er varieret og smuk, og der er masser at opleve, se, gå op opdagelse i, høre og smage. Om sommeren er der masser af liv og muligheder, uden for sæsonen er der den skønneste stilhed og fred og ro.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.