Manuskriptarbejde

Mens jeg tæller ned til hjemrejsen i morgen, arbejder jeg videre med gennemlæsning og redigering af manuskriptet til “Rejsen tilbage – Om inspiration på en indre rejse”. 

I går sad jeg i flere timer på terrassen fordybet i at læse, og redigeringens retning begynder at blive klar for mig. Jeg kan nu se, hvordan tekstsamlingen skal redigeres for at blive til en helhed af tekster. 

Det har været fint at lade manuskriptet ligge længe og simre, inden jeg fortsatte arbejdet. Det betyder, at jeg nu kan se på det med mere klare øjne. Denne måske 4. gennemlæsning er interessant for mig, fordi nogle aspekter i teksterne og samlingen som helhed bliver mere synlige og klare for mig.

Jeg har jo skrevet teksterne en sætning ad gangen og skrevet samlingen en tekst ad gangen uden at have overblik over den færdige helheds form og indhold. Inspirationen har ledt mig gennem skriveprocessen af den enkelte tekst og gennem processen med hele tekstsamlingen. Inspirationen har haft det overblik, som jeg ikke kunne have, og det overblik begynder nu at blive åbenbar for mig.

Mens jeg sad og læste i går, tænkte jeg, at denne bog er en bog, som jeg selv ville have lyst til at læse både i form og indhold. 

Jeg glæder mig til det videre arbejde med at gøre manuskriptet til en helhed, der kan blive til en bog. Og jeg glæder mig til at komme hjem til huset ved havet og mine skriverum der.

Dette indlæg blev udgivet i I skriveværkstedet, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.