Frygt eller kærlighed?

Efter at være stået op i morges mærkede jeg mig omgivet af en sitrende uro og frygt. Efter lidt tid gik det op for mig, at det, jeg mærkede, var den ydre urolige venten på og frygt for udfaldet af det amerikanske præsidentvalg.

Dernæst gav jeg slip på frygten og uroen og valgte i stedet for at se på verden og alle i den fra kærlighed.

Når jeg ser ud på verden, ser jeg et billede af min egen sindstilstand. Det er min opfattelse, der former, hvad jeg ser, og derfor er det et billede, jeg ser på. Dette billede er et spejl, hvori jeg ser min egen sindstilstand. Derfor fortæller det, jeg opfatter og ser derude, hvad jeg tror og bærer på i sindet. Årsagen til det, jeg opfatter, er i mig, uanset jeg opfatter årsagen udenfor mig selv.

Hvis jeg bevidst eller ubevidst rummer en masse frygt, vil jeg se årsagen til frygten udenfor mig selv, fordi jeg ubevidst har projiceret den derud, for at se årsagen der i stedet for at se den i mig selv.

Der er masser af frygt i verden. Masser af projektion af frygt. Der er frygt for klimaet. Der er frygt for islam og muslimer. Der er frygt for Trump. Der er frygt for terror. Der er frygt for coronavirus. Og listen fortsætter i en uendelighed. Når jeg projicerer min frygt ud og ser årsagen derude, så gør jeg den virkelig for mig selv.

Jeg kan også vælge at se fra kærlighed. I min tilgang og forståelse, så er vi alle kærlighed. Der er kærlighed i os alle, uanset hvordan vi ser ud til at tænke, tale og handle. Og med den tilgang er der kun to muligheder. Enten giver alle kærlighed eller også råber vi på hjælp og på kærlighed.

Med denne forståelse er frygt et råb på kærlighed og hjælp.

Med denne forståelse er alt, hvad der ikke er at give kærlighed et råb om hjælp og om kærlighed. Og hvad er svaret på det råb? Det er, hvad jeg må finde ud af fra kærligheden i mig. Det giver mig mulighed for at se, tænke, tale og handle fra kærlighed i mig.

Når jeg ser fra kærlighed ud på verden og alle, jeg ser derude, så ser jeg, at de giver kærlighed eller råber på kærlighed. Og dermed transformeres alt det, som jeg før frygtede hos andre til medfølelse, fordi jeg ser, hvor meget de råber på hjælp og kærlighed.

Derfor ser jeg på f.eks. Trump, som min bror, der råber på hjælp og på kærlighed. Og derfor ser jeg på andre, der tilsyneladende handler vanvittigt og kærlighedsløst, som nogen der er faret vild, føler sig fortabte og råber på kærlighed. Og i stedet for at dømme dem mærker jeg en medfølelse. Jeg tænker, at de dybest set må have det forfærdeligt.

Jeg har et valg. Hver eneste dag og hvert eneste øjeblik. Vil jeg vælge frygt eller kærlighed? Vil jeg se fra frygt eller kærlighed?

Den verden jeg ser og opfatter, viser mig, hvad jeg har valgt, og hvad jeg tror om mig selv og om andre.

Når jeg vælger at se fra kærlighed i stedet for fra frygt, forvandles den verden, jeg ser og opfatter.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.