Introvert i en coronatid

Som det vil være mange, der læser med her, bekendt, så elsker jeg at være alene og trives vældig godt i mit eget indadvendte selskab og ved at leve i min egen døgnrytme.

Jeg nyder at flyde gennem dagene uden at skulle indrette mig efter ydre ting, men at kunne flyde med den indre strøm og inspiration.

Men selv jeg kan blive mæt af aleneheden indimellem.

Siden sidst i juli sidste år har jeg været alene det meste af tiden med få pauser af nogle timers samvær indimellem. November måned blev en måned med mere selskab, fordi jeg havde brug for hjælp til transport til Aarhus i forbindelse med undersøgelser og øjenoperationer. Men derudover har det været alenetid i ugevis i månedsvis.

Min familiejul blev aflyst på grund af, at en i min bekendtskabskreds fik corona, og det betød endnu nogle ugers alenetid helt uden pauser af samvær.

Mellem jul og nytår var jeg ved at være godt mæt og fyldt op af at være alene og af ikke have andre end Tilda at kommunikere med, men da jul og nytår var overstået, og vi kunne begynde på et nyt år, føltes det nyt og åbent, så jeg kunne være i aleneheden igen.

Her i det nye år er jeg begyndt at have lidt venindetid igen, og det nyder jeg meget. Efter en dag med nogle timers samvær og samtale falder jeg helt på plads i indadvendtheden og aleneheden igen. Men i dag har jeg lige været nede og mærke på alenefølelsen igen. Jeg er jo kun alene på det ydre plan, men det er netop denne følelse af at være alene i mit liv i verden og i min hverdag, der indimellem banker på.

I morgen begynder min næste biluge. Jeg har som bekendt delebil fra tirsdag til tirsdag hveranden uge. For at løfte mig lidt op over aleneheden, har jeg besluttet mig for, at i den kommende biluge skal Tilda og jeg på ture rundt på øen, så vi kan få set lidt andet end Mårup. Naturen holder jo altid åbent, selvom alt andet end dagligvarebutikkerne holder lukket.

På torsdag har jeg en tid hos optikeren, hvor jeg skal have en synsprøve for at få nye brilleglas efter øjenoperationerne. Selv en sådan lille aftale med et andet menneske kan lyse op midt i denne lange nedlukning og alenetid.

Må du finde lys og glæde i dit liv, uanset hvordan det ser ud i denne tid.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.