Livet som et åndedræt

Mit liv er som et åndedræt.

Jeg ånder livet med dets oplevelser, indsigter og vej ind og ånder det ud i ord og billeder.

Det er min måde at være i livet på, og sådan har det været i årtier.

Det er helt naturligt for mig at udtrykke mig og mit liv i tekster og i billeder i mange former og også at kombinere ord og billede som et udtryk.

Længe før jeg vidste, at der var noget, der hed artist’s books og art journal, lavede jeg bøger med collager, bøger med mixed media, skrev digte og lavede collager til i håndlavet bogform.

Da jeg i oktober 2000 slog hovedet og fik den første hjernerystelse, der satte mig ud af stand til at fungere og være i verden, da lavede jeg små collager i en lille notesbog med spiralryg. Hvert opslag bestod af to korresponderende collager lavet af materialer fra blade og magasiner, der i billedform udtrykte noget af det, jeg oplevede og arbejdede med på det indre plan. Det kunne jeg klare på gode dage med et hoved og et sanseapparat helt ude af funktion.

I dag ville man kalde dette for en art journal. For mig var det bare noget jeg gjorde, fordi det var naturligt for mig at udtrykke mig på denne måde.

Mit hus er fyldt med kasser og reolmetre af gennemskrevne notesbøger og skuffer og reolhylder med mine artist’s books og art journals fyldte med tekster og billeder, som udtryk for min måde at være mig og udtrykke mig i kreativ form på min vej gennem livet.

Hvis jeg slipper den kreative tråd gennem mit liv, føles det som at blive væk for mig selv. Og når jeg sætter mig ned og griber fat i tråden igen efter en pause, finder jeg tilbage til mig selv og genkender mig selv i det.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, I det kreative værksted, Inspiration og praksis, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.