Forår, solglitter og lærkesang

Velkommen forår. Velkommen marts.

Solen skinner, dagen er tiltaget med 3 timer og 43 minutter, og lyset er vendt tilbage både morgen og eftermiddag. Bare så dejligt!

Jeg har været ude at gå tur for at møde foråret. Jeg valgte at gå ad asfaltvejen ud til havnen, hvor der er marker på begge sider med chancer for at høre lærker. Og i dag, hvor himlen er høj og blå, og solen skinner forårsskarpt, lykkedes det. Jeg hørte dejlig lærkesang, endda i stereo, for der hang kvidrende lærker over markerne på begge sider af vejen. Det er en af de dejligste fuglestemmer og forårsbebudere, jeg kender.

Før havnen drejede jeg ind ad markvejen, der går mellem stranden og markerne hen til skoven. Det var lavvande, så jeg kunne gå helt ude ved vandkanten og nyde bølgeskvulp, solglitter på havet og den rullende lyd af edderfugle ude på vandet.

Jeg satte mig på en sten tæt på vandet og vendte ansigtet op mod solen og nød varmen og lyden af havets rytmiske lyd helt tæt på.

Den stille tid har genindfundet sig på øen. Mange sommerhusbeboere er taget hjem igen, og på min 5 kvarters gåtur mødte jeg ikke en eneste. Jeg nyder, at det igen er muligt at gå ture uden at møde nogen.

I dag er jeg langsomt ved at skifte gear fra indadvendt alenehed til mere udadvendt samvær. Det er min sidste dag “alene i sommerhus” hjemme hos mig selv. Det er pakkedag og gøre klar til afrejsedag, ligesom hvis jeg havde været i sommerhus.

I morgen går turen til Sjælland og til en anden del af mit liv.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv, Samsø. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.