Tanker og visioner i skoven

Her er skoven opstår der i disse dage nye, vilde tanker og visioner.

Måske læste du med sidste år, hvor jeg fortalte om visionen om at bygge et nyt, kreativt hus til mig her på grunden. Den tanke og vision har ligget og simret, mens der har været sving på vejen.

Som du måske også har set her på kanalen, så er et tidligere kontor i skovhuset blevet ryddet, så jeg nu kan bruge det som mit skriverum og værksted. Denne mulighed modtog jeg som en vision for nogen tid siden, da mit ophold i skoven var nært forestående. Vennen greb tanken og gik straks i gang med at manifestere den, så rummet var klar, da jeg ankom.

Udnyttelsen af det tidligere kontor til et kreativt rum for mig har banet vejen for, at endnu en vision kunne komme frem. Og denne gang kom den til vennen, der så en tilbygning på den anden side af mit nye kreative rum med en dør imellem de to rum. En tilbygning, der kan fungere som atelier og afslapningsrum med udgang til et udendørs værkstedsområde bag huset.

Allerede sidste forår fik jeg øje på, at på bagsiden af huset er der et stort uudnyttet område. Jeg så det som en mulighed for et primitivt udendørs atelier, hvor jeg kunne stå og male. Disse idéer har nu samlet sig til en vision af et atelier bygget sammen med huset på det uudnyttede område. I modsætning til at købe et præfabrikeret samlesæt af et hus, kan dette byggeprojekt designes helt efter vore egne skæve, kreative hoveder og behov, og det kan laves etapevis, som det vil passe bedst med kræfter, tid og økonomi.

Visionen viste sig onsdag formiddag. Vi har kigget, snakket og udviklet idéer og muligheder, og i aftes blev første skridt taget. Vennen er en handlingens mand, der har kort fra tanke til handling. Døren, der skal være mellem de to kreative rum er bestilt, og den bliver i første omgang dør ud til området bag huset og til bagvejen til toilettet og køkkenet, så vennen kan holde sine arbejdsmøder online i stuen uden at blive forstyrret af mig.

Så langt, så godt. Vi er vældig gode til at samarbejde om at udvikle idéer og design og glæder os til den kreative proces, det bliver at designe denne tilbygning af et atelier, som jeg kan bruge under mine ophold i skoven, og som vennen kan bruge til gæsterum og andet, når jeg ikke er her.

Parallelt med dette arbejder jeg med idéudvikling og klargøring af mit kreative liv og virke, som jeg blev inspireret til at gå i gang med den anden dag.

Inspirationen til, at jeg skal have formidling meget mere ind, som det ene ben i mit kreative virke, har åbnet for udvikling af idéer til nye udstillingsformer og formidlingsformer blandt andet med en kombination af udstilling og formidling. En ladeport af kreative og kunstneriske muligheder synes at have åbnet sig.

Jeg elsker at være i denne kreative strøm, som lige nu leverer inspiration til og visioner af både et kreativt byggeprojekt og af nye kunstneriske og formidlingsmæssige muligheder. To dele af én helhed.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Inspiration og praksis, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.