Hjemme igen

Uanset hvor jeg har været henne, og uanset hvor meget jeg har nydt at være der, så er det altid skønt at komme hjem igen. Hjem til huset ved havet. Hjem til mine egne omgivelser. Hjem til lys og masser af plads at udfolde mig på. Hjem til min daglige praksis, som jeg altid lander i igen, når jeg vågner den første morgen.

Sådan er det også i dag efter at være landet hjemme i aftes efter en berigende og glædesfyldt tid i skoven sammen med vennen og vore dyr.

I nat nød jeg stilheden og den stjerneklare himmel, og jeg har nydt at stå op i et stille og lyst hus, hvor sollyset vældede ind ad vinduerne.

Lige nu sidder jeg ved bordet i mit skriverum på første sal med udsigt til mose og den nye sø, hvor jeg kan se nogle ænder dykke og plaske i vandet med høje sprøjt.

Efter en frostklar nat varmer solen jordoverfladen og luften op. Jeg har været på tidligt indkøb i Brugsen for at købe mad til fuglene og mig selv. Fuglene har brug for hjælp til at finde føde i denne kolde tid, hvor der ikke er meget naturlig mad at finde for dem. De skal jo have noget at klare at stå igennem kulden med.

Så det første jeg foretog mig efter morgenmaden og indkøbet var at fylde fedtkugler i den runde beholder og foder i foderhuset og at sætte de roser i vand, som jeg havde købt til mig selv.

Vaskemaskinen har kørt, tøjet er hængt op, og min kuffert og mine kreative materialer er pakket ud og lagt på plads. Snart er alle ydre spor efter turen til skoven væk, og der er kun den indre glæde og kærlighed derfra, som jeg bærer med mig. Alle disse praktiske gøremål er elementer i min måde at lande på sammen med morgensider og dagbogsskriveri, som jeg har brugt en del af dagen på.

Mens jeg har siddet og skrevet, har jeg mærket den igangværende aktivitet på øen omkring mig. Jeg mærker, at mange har travlt med at gøre klar til at åbne for sæsonen til påske. Denne tid på året er altid præget af travlhed og aktivitet i butikker, caféer og restauranter, der gør lokalerne klar til at åbne efter vinterens stille tid.

Jeg nyder at være hjemme på Samsø igen. Jeg nyder at mærke øen og dens liv omkring mig. Jeg nyder følelsen af samhørighed og fællesskab om at bo og leve på dette sted. Og jeg nyder alle forårstegnene. Fuglene der synger, de grønne spirer og blomster med åbne hoveder mod solen i haven.

Må også din dag være båret af indre og ydre solskin.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv, Samsø. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.