Tanker på en søndag i april

Regn veksler med slud, der bæres med blæsten forbi min udsigt fra skrivebordet på første sal. Lyset er behagelig dæmpet og blødt i dag for sådan en som mig, der er lys- og lydfølsom.

Jeg nyder at sidde inde i varmen og se ud på birketræerne, der svajer i vinden, og lytte til blæsten, der synger med skiftende rytme omkring mit hus.

Nedenunder står dej til sorghumboller og hæver. Dejen er lavet med surdej og skal have god tid, før den er klar til at blive formet til boller og puttet i ovnen.

Det er min første hele dag med alenetid efter to ugers samvær, og jeg nyder den ro og stilhed, som aleneheden omslutter mig med.

Dyrene har holdt mig ved selskab i læsekrogen, mens jeg læste dagens afsnit i Et kursus i mirakler til dagens første kop kaffe. Den anden kop er blevet indtaget her ved skrivebordet med udsigt til mose, sø og sne, mens fingrene har danset over computerens tastatur.

Frihed, glæde og taknemmelighed fylder mit sind over det liv, der er mit. Og jeg tænker på alle de år, hvor jeg tvivlede på, om jeg havde fortjent det, om jeg havde lov til det, om jeg var værdig til et så lykkeligt og kreativt liv med en så udstrakt grad af frihed, som mit liv er. Efter at have givet slip på tvivlen, selvkritikken og den indre perfektionist og har fået denne tankegang ophævet i mit sind føles det mere og mere naturligt, ligetil og selvfølgeligt, at det er sådan mit liv er.

Det er faktisk sådan mit liv er! Frit, lykkeligt og kreativt. Jeg har et liv med det hele. Med både og. Med alt det, som mit hjerte har længtes efter og kaldt på, men som min egen selvopfattelse meget længe stod i vejen for at acceptere og tage imod.

Du, der læser med her, vid, at også du har fortjent, har lov til og er værdig til alt det, dit hjerte længes efter eller kalder på.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.