Manuskript til “Rejsen tilbage”

For nogle dage siden fik jeg inspiration til at genoptage arbejdet med manuskriptet til “Rejsen tilbage”, der endnu en gang har ligget stille efter sidste gennemlæsning og redigering.

Inspirationen rummede en tilskyndelse til at se på både form og indhold endnu en gang. Ja, nærmest til at se på form og indhold forfra. Inspirationen var næsten som et indre billede af, at jeg skulle kaste alle teksterne som løsblade op i luften og lade dem falde ned og ud af den rækkefølge og form, jeg har placeret dem i.

Manuskriptet består af en samling af tekster skrevet over nogle år. Den oprindelige indre tilskyndelse og inspiration til at begynde arbejdet lød: At jeg skulle skrive nogle tekster, som skulle samles til en bog. Først længe efter kom titlen: “Rejsen tilbage – Notater fra stilheden”.

I dag har jeg så bladret hele manuskriptet igennem igen og taget en del tekster ud. En samlet gruppe af tekster placeret først i samlingen og alle de sidste tekster, som også er en samlet gruppe, er taget ud. For nogle måneder siden skrev jeg en tekst, som jeg tænker måske skal ind som en epilog sidst i bogen.

Det næste skridt er nu at læse alle de tilbageblevne tekster plus den nye igennem og se, hvordan de fungerer sammen og dernæst overveje, om formen skal ændres og i givet fald til hvilken.

Dette arbejde kræver et klart hoved, så det må vente til i morgen. Meget passende at holde fyraften nu på denne første kreative arbejdsdag med struktur og planlægning.

Dette indlæg blev udgivet i I skriveværkstedet, Inspiration og praksis. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.