Manuskriptarbejdet fortsætter

Min dag begyndte tidligt i dag, så formiddagens arbejdstid blev forlænget helt af sig selv.

Det primære punkt på dagens arbejdsplan er at begynde at læse teksterne i manuskriptet, som det var landet efter sorteringen i går.

Som jeg fortalte i går, er jeg blevet inspireret til at genlæse tekstsamlingen med fokus på en eventuel ændring af form og indhold.

Dagens læsning begynder at give mig en fornemmelse af og klarhed over, hvilke tekster der skal ud og hvorfor og dermed også, hvilken indholdsmæssig sammenhæng der skal være i stedet for. Jeg begynder at kunne se, hvad det er, inspirationen peger på, skal ændres.

Fra at have villet have alle tekster med og i den rækkefølge de er skrevet for at vise forløbet af en indre proces kan jeg nu se, at det er processens indhold mere end forløb, teksterne skal formidle.

Denne indsigt gør det nemmere at sortere tekster fra. Da jeg først begyndte at pille tekster ud, blev det nemmere at fortsætte med at tage tekster ud af samlingen. Måske er ordet tekstsamling et nøgleord i denne sammenhæng? En samling af tekster skrevet over en afgrænset periode i stedet for tekster, der beskriver indholdet i en proces gennemlevet i en afgrænset periode.

Det kommer nok til at tage nogle dage at læse alle teksterne igennem, for denne arbejdsproces kræver klarhed og fokus, og det sætter grænser for, hvor mange timer jeg kan arbejde med det ad gangen.

Korrekturlæsning og redigeringsarbejde kræver åbenbart en del mere af mig end at skrive. Når jeg skriver, kommer ord og sætninger nærmest af sig selv. Mens gennemlæsning synes at trække på mit eget hoved og tappe mig for energi.

Morgenens planlægning af indholdet i denne kreative arbejdsdag viser sig at være alt for optimistisk, for dagens manuskriptarbejde har ikke levnet kræfter til mere, når dette blogindlæg er færdigt. Heraf kan jeg lære, at planlægningen af dagens arbejde i morgen skal rumme færre punkter.

Dette indlæg blev udgivet i I skriveværkstedet, Inspiration og praksis. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.