En bog træder frem

Efter en række tekster er taget ud af manuskriptet er det forunderligt for mig at se og opleve, at bogen begynder at træde frem. Den bog jeg har skrevet og blev inspireret til at skrive.

Efter at have fjernet de tekster, som jeg selv syntes skulle med, fordi jeg havde min egen forestilling om, hvad det var for en bog, jeg var i gang med at skrive, så kan den egentlige bog træde frem, så jeg nu kan se den.

Den bog, der træder frem af tekstbunken, peger på de tekster, der skal med og hvorfor, og de tekster peger tilbage på den bog, det skal blive til. Og det bliver fuldstændig klart og ligetil for mig og gør arbejdet med både korrekturlæsning og redigering meget nemmere.

Den bog, der træder frem, har været der hele tiden, men jeg kunne ikke på øje på den, fordi jeg havde en anden forestilling om bogen og derfor om både indhold og form. Min egen forestilling stod i vejen for, at den bog, jeg var blevet inspireret til at skrive, kunne komme frem.

Og herfra hvor jeg nu ser bogen, dens indhold og budskab, forstår jeg, hvorfor bogen har ligget og ventet på færdiggørelse og på mig så længe. Teksterne har været skrevet færdigt længe, men bogen har ikke kunnet komme frem, før jeg var parat til at give slip på min egen forestilling om bogen og kunne træde tilbage for at blive vist en anden. Og denne anden bog, som nu er trådt frem for mig, giver så megen mening, ligesom det er klart for mig, hvorfor “min” bog ikke ville give den samme mening.

Denne indsigt og bogen, der er ved at træde frem, giver mig så megen glæde, energi og lyst til at komme videre med arbejdet.

Det er forunderligt endnu en gang at opleve, hvor ubesværet ting bliver, når jeg træder tilbage fra at tro, at jeg ved hvad og hvordan, og i stedet for åbner mig for at blive vist hvad og hvordan.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, I skriveværkstedet, Inspiration og praksis, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.