Søvejen til Aarhus C er åbnet

I dag er en stor dag på Samsø, for i dag åbnede den direkte rute til Aarhus. Klokken 6.30 stævnede Lilleøre ud fra Sælvig Havn med kurs mod DOKK1 lige midt i hjertet af Aarhus, hvor den landede en time efter.

Fra i dag er “min” by kommet tilbage i mit liv ad søvejen.

I mit tidligere liv før flytningen til Samsø boede jeg på landet i nærheden af Danmarks højeste punkt, men jeg havde resten af mit liv i byen. Jeg studerede på universitetet i Aarhus og havde derefter det meste af mit arbejdsliv i byen. Aarhus var også byen, som jeg tog til for at få byliv og kulturelle oplevelser.

Siden jeg flyttede til Samsø i efteråret 2003, har der været en drøm om en direkte færge til Aarhus. Men i mange år blev tanken slået ned som uopnåelig utopi, indtil en gruppe gik i gang med at realisere drømmen. Vi var mange, der sluttede op om deres store arbejde til glæde for os alle og støttede med hver vores skærv. Og det var vildt, da det endelig lykkedes at skrabe penge nok sammen, og der blev åbnet en rute med en lille færge fundet i Norge. Men som bekendt viste det sig, at der var for få “hænder” til at holde ruten oppe økonomisk.

Men et frø var sået. Og nogle modige politikere på Samsø greb tanken og gjorde drømmen til deres vision at realisere. Tanken førte til et nyt flertal i kommunalbestyrelsen, der arbejdede målrettet efter at gøre tanken til virkelighed. Tak for deres mod og visionære tanker.

Der har været sten på vejen for at komme fra tanke til realitet, men nu er de ryddet af vejen. Søvejen mellem Samsø og Aarhus er åbnet, og det er nu muligt at sætte sig ind i en flot ny færge, nyde den smukke sejltur og lande midt i Aarhus eller på Samsø på en time.

Ruten skal være en pendlerrute, så man kan bo billigt og godt på øen og arbejde og studere i byen, den giver let adgang til Jylland med offentlig transport, og den bliver en fornøjelsesrute til byen og til alt, hvad Samsø har at tilbyde byboerne.

Det er ganske vist. Og det er så godt, at det er sandt.

Jeg glæder mig til byture, inspirationsture, venindeture.

Må ruten bringe glæde og berigelse for os alle.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Rejseliv, Samsø. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.