At svømme som en fisk med inspirationens strøm

Så skete det igen, at jeg befinder mig i inspirationens kreative strøm, hvor jeg svømmer og flyder som en fisk i vandet.

Døren til inspirationens indre rum er sprunget op på vid gab, og det er frydefuldt at være her igen.

I nogle måneder har døren stået på klem, og der har lydt en hvisken derindefra, som har kaldt mig til at være stille og lytte og skrive alt det ned, jeg hører og ser derinde. Og det har jeg gjort.

En opfordring til at sige ja til at træde frem og være det, jeg allerede er og har været i årevis uden helt at acceptere, anerkende og tro på det, kom som en kærlig og klar besked til mig. Og da jeg sagde ja, helhjertet og fuldtonet JA, sprang inspirationens dør op på vid gab.

Jeg oplever i denne tid, at visioner og inspiration, som jeg modtog for flere år siden uden at gøre noget ved dem, nu kommer frem i bevidstheden igen. Og fordi jeg har sagt JA og nu er parat til at tage imod inspirationen, så åbner den sig og folder sig ud i detaljer om udformning og indhold, som ikke har været fremme før.

Således har jeg modtaget inspiration til at afholde en mixed mediaudstilling på Samsø til næste år. Mixed media i sin bredeste forstand, fordi det skal være en kunstudstilling kombineret med foredrag om mine kreative processer og oplæsning af egne tekster, noget som jeg ikke har gjort før. Udstillingen bliver mixed media i værker, form og indhold, som jeg kan se den nu. Visionen til at holde foredrag/artist talk i forbindelse med en udstilling modtog jeg for længe siden, men først nu nærmer tiden sig til at føre den ud i livet.

Sidst i denne måned holder jeg sammen med en række andre kunstnere på Samsø Åbent værksted, mere om det senere. Oprindeligt skulle dette Åbent værksted-arrangement være en del af KUNSTØ, en kunstuge på Samsø. KUNSTØ 2021 blev aflyst, men nu har vi besluttet at holde Åbent værksted alligevel.

Min beslutning om at holde Åbent værksted åbnede også for inspiration til, hvilken form og indhold det skal have. Haveudstilling og haveværksted, hvis vejret er til det. Og i går dukkede så igen en gammel inspiration op som idé til, hvad jeg blandt andet skal lave i mit haveværksted i denne forbindelse.

Visionen af en skulptur, en kvindetorso, dukkede frem i min bevidsthed. Igen er det en inspiration, som jeg modtog for længe siden, tegnede ned men ikke fik lavet. Nu er tiden kommet til at gå i gang med den, og i går foldede idéen sig ud for mit indre blik med en masse deltaljer til form, indhold og symbolik, selv skulpturens titel fik jeg leveret.

Inspirationen til skulpturen fylder mig med begejstring, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Med dette arbejde er forberedelserne til næste års udstilling gået i gang. Jeg er spændt på, hvad der mere vil dukke op af inspirationens gavepose til mig i den kommende tid.

Dette indlæg blev udgivet i I det kreative værksted, Inspiration og praksis, Kunst, Samsø, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.