Jeg glæder mig til september

“Her er sort af mennesker. Og jeg tager mig i at længes lidt efter september.” Skriver forfatteren til “En Linje i verden” Dorthe Nors på Instagram i dag fra Thyborøn havn, mens hun sidder og venter på sin frokost.

Da jeg læser det, tænker jeg, at det kunne være mine ord eller rettere, mine ord ville være:

“Det er meget varmt, her er mange mennesker, og jeg længes efter september.”

Højsommeren er ikke min favorittid. Både på grund af varmen og på grund af invasionen af mennesker på øen. Det er lidt en tid, der for mig skal overstås og gennemleves.

Sensommeren og især efteråret er min tid på året. Og køligere vejr og stilhed er det, jeg trives bedst i.

En gang elskede jeg solen og varmen, men det er så længe siden, at det kunne være i et helt andet liv, hvad det også opleves som.

Heldigvis er huset ved havet, mit gamle fiskerhus, behagelig køligt i underetagen, men i disse meget varme dage alligevel ikke helt kølig nok. Overetagen er en bageovn trods åbne vinduer døgnet rundt og næsten kun til at opholde mig i morgen og aften.

Alligevel har jeg kravlet rundt på gulvet oppe i mit værksted i dag for at tegne et motiv op på et lærred, der længe har stået og ventet.

Værket med de fundne genstande, som jeg har arbejdet med de sidste dage, ligger nu i alle sine færdiggjorte dele og venter på, at jeg skal finde ud af, hvordan delene skal fæstnes til hinanden. Først skal jeg finde ud af, hvordan stofbanerne skal hæftes på grenen og derefter, hvordan papirarkene skal hæftes på stoffet. Det vil vise sig og blive klart. Og mens jeg venter på denne klarhed, har værket fundet sin titel: “Transformation”, der rummer håb og er lys og let som værkets udtryk.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, I det kreative værksted, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.