Velkommen 2022 og årets første tekst

At være flyde i inspirationens strømmende flod

”Sæt ikke din båd på en flod af tårer” skriver Patti Smith i sin erindringsbog ”M Train”.

Jeg sætter min båd på kærlighedens og inspirationens flod, der strømmer med frydefuld glæde.

I denne tid befinder jeg mig tydeligvis i inspirationens strømmende flod. Når jeg skriver i min digitale dagbog på computeren og lader tankerne strømme i bevidstheden og gennem fingrene på tastaturet ned på skærmen, så åbner jeg også for kontakten til inspirationen i mit indre.

Måske læste du med her på min kanal på den sidste dag i 2021, hvor inspirationen til en skulptur til den kommende udstilling til sommer dukkede op, mens jeg skrev.

På denne disede første søndag i 2022 sidder jeg i sofaen med Tilda sovende tæt op ad mig og med computeren hvilende på mine ben, mens fingrene danser over tastaturet for at følge med de tanker, der dukker op for at blive fæstnet i sprog. Og mens jeg lytter og lader tankerne lande på den lysende skærm, så dukker der igen nye idéer op til værker til sommerens udstilling ”Ode til Simone – Art Mixed Media”.

Jeg ser ind i visionerne af de værker, udstillingen skal formes af, og jeg begynder at se udstillingens helhed og ser mere og mere klart den idé eller tanke, der bærer denne helhed: ”Intet er, hvad det ser ud til i denne verden. Alt er symboler og billeder på en tanke.” Det er, hvad denne udstilling dybest set kommer til at handle om. Og det er, hvad værkerne i deres form og indhold skal vise og udtrykke.

Simone de Beauvoir udtrykte det på et niveau i 1949, hvor hun skrev: ”Man fødes ikke som kvinde, man bliver det” i sit 3-binds værk ”Det Andet Køn”. Denne tanke arbejder jeg videre med og på et dybere plan i værkerne til den kommende udstilling.

Når jeg ser ind i visionerne af de værker, jeg skal lave og forme udstillingen med, fyldes jeg af frydefuld forventningsglæde. Jeg glæder mig til at lave værkerne, og jeg glæder mig til at forme udstillingen og vise og dele den med dem, der vælger at komme forbi for at se den.

Det primære for mig at processen. Arbejdsprocessen fra vision til udførelse til fuldendelse. Denne proces er båret af glæde, fornøjelse, spænding og nysgerrighed for mig. Jeg synes, at det er så frydefuldt at modtage visioner og inspiration og at se, hvordan det folder sig mere og mere ud i min bevidsthed og i den praktiske udførelse og ydre form. Og det er spændende at dele det med andre og give det frit videre.

Tanken og budskabet bag et værk og en udstilling vækker tanker, der bæres videre i dem, der ser den, frit som i strømmende vand.

Jeg elsker at befinde mig i inspirationens strømmende flod.

Det er ren frydefuld glæde og taknemmelighed.

Det er ren frydefuld frihed båret af vished.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, I skriveværkstedet, Inspiration og praksis, Kunst, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.